fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Oppo A71 (2018) di Malaysia

     4.7 daripada 5   29 Penilaian

    Oppo A71 (2018) dikuasakan oleh pemproses CPU Qualcomm Snapdragon 450 dengan storan 16 GB, 2 GB RAM. Peranti ini juga mempunyai skrin 5.2-inci IPS LCD capacitive touchscreen. Ia mempunyai kamera belakang 13 MP, f/2.2, phase detection autofocus, LED flashMP dan menyokong Wifi, Bluetoth, GPS, HSPA dan LTE. Ia juga dilengkapi dengan Non-removable Li-Ion 3000 mAh dengan ketebalan peranti 7.6 mm, seberat 137g, dan menggunakan Android 7.1 (Nougat).

    Spesifikasi Oppo A71 (2018)

    Dilancarkan
    Release Status Coming soon. Exp. release 2018, February
    Prestasi
    CPU Octa-core 1.8 GHz Cortex-A53
    Chipset Qualcomm Snapdragon 450
    GPU Adreno 506
    Memory 16 GB, 2 GB RAM
    Card Slot microSD, up to 256 GB
    Battery Non-removable Li-Ion 3000 mAh battery
    OS Android 7.1 (Nougat)
    Skrin
    Display Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
    Display Size 5.2 inches, 74.5 cm2 (~68.2% screen-to-body ratio)
    720 x 1280 pixels, 16:9 ratio (~282 ppi density)
    Badan
    Body Dimension 148.1 x 73.8 x 7.6 mm
    Body Weight 137g
    Body Type Front glass, aluminum body
    Colors Gold, Black
    Kamera
    Rear Camera 13 MP, f/2.2, phase detection autofocus, LED flash
    Front Camera 5 MP, f/2.4
    Video 1080p@30fps
    Camera Features Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, panorama
    Komunikasi
    Sim Card Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
    Data Speed HSPA, LTE
    WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot
    Bluetooth 4.2, A2DP, LE
    USB microUSB 2.0, USB On-The-Go
    Sensor
    Sensor Accelerometer, proximity, compass
    GPS Yes, with A-GPS
    Audio
    Loud Speaker Yes
    3.5mm Jack Yes
    - Active noise cancellation with dedicated mic
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     4.7 daripada 5    Jom Nilai
    Ahmad Ikhwan
    4 tahun pengalaman guna phone ni
    Walaupun macam tu tapi aku tetap hargai phone sbb dah berjasa dengan aku selama 4 tahun walaupun sekarang ni aku tengah tulis pun laggy
    Bagi aku bagus lah phone sebab samapi hari ni aku masih guna phone walaupun kadang kadang dah ada masalah yang bermunculan Tapi bagi bagi aku nice jugak lah phone ni dalam segi apa pun
    Yang aku tak boleh blah adalah masa ma ok n game fps (first person shooter) Phone ni boleh meletop kalau aku main dari 100 bateri sampai 20
    09 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Super Chenel
    editing kemara kuranh memuaskan
    Kemwra yang bagus
    05 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Teringan Galang
    Oppo A71 Kesayangan ku
    Boleh bagi free tak?
    Hi,saya nak bagi tahu tentang apa kebaikan OppoA71 ni... Kebaikannya.. Dapat menyimpan gambar dan video yang banyak..
    Sebenarnya tiada kekurangan pun.. Sebab ia perfect!
    22 Jul 2021
    Adelthonz 201
    Saya memerlukan storan yang lebih besar
    Kamera terbaik
    Ram yang kecil
    14 May 2021 *Ulasan Pemilik
    Safri
    Hebat
    Bagus
    Murah, Multi touch, support pubg, gyro
    Bateri, Kamera
    14 May 2021 *Ulasan Pemilik
    Silencesss Please?
    Found
    Boleh membuat multi tasking dan tahan lasak
    27 Apr 2021 *Ulasan Pemilik
    thiruc selvam
    A71
    Need too improved more inner n outer...
    Lite, simple, nice looking..
    Screen Abitt small n non protected..
    20 Feb 2021 *Ulasan Pemilik
    DFX GAMING
    REVIEW OPPO A71 (2018)
    Saran saya kalau kalian puny budget 2JT-AN mendi beli hp keluaran terbaru biar aman dari segala ancaman, usahakan beli hp yang Android 8,9,10/11 udah lebih bagus. Kalau mau beli hp beli sesuai keinginan bukan kebutuhan kalo kalian pengen main genshin impact usahakan pilih hp yang SOC nya SD835/sekelasnya 865/888 lebih baik.
    Ukuran layarnya 5,2" yang kurang enak dilihat & tumpul, Snapdragon 450 yang nggak enak buat main game berat, baterai 32000mah yang cepat boros & ketahanan nya yang nggak sampai 1 hari, refreshrate nya masih 60Hz. Buat main game hp ini kerasa lag walaupun game nya nggak berat, suhu hp terus meningkat selama main game yang artinya hp ini cepat panas. Buat mobile legends dapat setingan rata kiri dan ketika bermain selama -+30 menit baterai 32000mah berkurang 5%. PUBGM selama 30 menit berkurang 6% , VidNow 15 menit -25,2% yang artinya hp ini cepat boros baterai. Ngecasnya yang cuma 10W dapat terisi 100% dalam waktu 3jam10menit.
    Di harga RP.2.399.000 kalian bisa dapat Infinix hot8/ POCO M3 yang bisa di ajak main genshin impact seharian. Menurut gue hp ini nggak worth it banget di harga RP 2,3jt-an soalnya masih pake Android 7.1.1 yang nggak layak di tahun 2021. Apakah hp ini masih bertahan 5 bule kedepan?
    20 Feb 2021 *Ulasan Pemilik
    Syaz Ismail
    I like this phone very much
    I like this product
    I like the camera, because it was very clear and the system is so good
    I don't see any bad things
    14 Feb 2021 *Ulasan Pemilik
    Ikmal Izzat
    Menarik
    Moga Maju Jaya dan Dipermudahkan Segla Urusan
    Saya adalah pengguna oppo setia jadi saya minat dengan semua peranti yang oppo keluarkan.
    Buat masa ini tiada yang kurang... Semuanya baik untuk digunakan.
    12 Feb 2021 *Ulasan Pemilik

    Komen: