fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Realme X2 Pro di Malaysia

     5 daripada 5   25 Penilaian

    Realme X2 Pro dikuasakan oleh pemproses CPU Qualcomm SDM855 Snapdragon 855+ (7 nm) dengan storan 12GB RAM, 256GB ROM. Peranti ini juga mempunyai skrin 6.5-inci Super AMOLED capacitive touchscreen. Ia mempunyai kamera belakang Quad: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7", 0.8µm, PDAF + 13 MP, f/2.5, 52mm (telephoto), 1/3.4", 1.0µm, PDAF, 2x optical zoom + 8 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/3.2", 1.4µm, PDAF + 2 MP, f/2.4, 1/5", 1.75µm, depth sensorMP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/11.5 Mbps dan LTE-A. Ia juga dilengkapi dengan Non-removable Li-Po 4000 mAh dengan ketebalan peranti 8.7 mm, seberat 199g, dan menggunakan Android 9.0 (Pie), planned upgrade to Android 10.0; ColorOS 6.1.

    Harga Realme X2 Pro di Malaysia bermula pada RM2399.

    Spesifikasi Realme X2 Pro

    Dilancarkan
    Release Status Release 2019, Dec 02
    Prestasi
    CPU Octa-core (1x2.96 GHz Kryo 485 & 3x2.42 GHz Kryo 485 & 4x1.8 GHz Kryo 485)
    Chipset Qualcomm SDM855 Snapdragon 855+ (7 nm)
    GPU Adreno 640 (700 MHz)
    Memory 12GB RAM, 256GB ROM
    Card Slot No
    Battery Non-removable Li-Po 4000 mAh battery
    Fast battery charging 50W: 100% in 35 min (SuperVOOC Flash Charge)
    OS Android 9.0 (Pie), planned upgrade to Android 10.0; ColorOS 6.1
    Skrin
    Display Type Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
    Display Size 6.5 inches, 103.5 cm2 (~84.9% screen-to-body ratio)
    1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~402 ppi density)
    Display Features Corning Gorilla Glass 5
    1000 nits max brightness
    90Hz
    HDR10+
    DCI-P3 100%
    Badan
    Body Dimension 161 x 75.7 x 8.7 mm
    Body Weight 199g
    Body Type Front/back glass (Gorilla Glass 5), aluminum frame
    Colors Lunar White, Neptune Blue, Red Master Edition, Gray Master Edition
    Kamera
    Rear Camera Quad: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7", 0.8µm, PDAF + 13 MP, f/2.5, 52mm (telephoto), 1/3.4", 1.0µm, PDAF, 2x optical zoom + 8 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/3.2", 1.4µm, PDAF + 2 MP, f/2.4, 1/5", 1.75µm, depth sensor
    Front Camera 16 MP, f/2.0, 1µm
    Video 2160p@30/60fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps, gyro-EIS
    1080p@30fps, gyro-EIS
    Camera Features Dual-LED flash, HDR, panorama
    HDR
    Komunikasi
    Sim Card Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
    Data Speed HSPA 42.2/11.5 Mbps, LTE-A
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    Bluetooth 5.0, A2DP, LE
    NFC Yes
    USB 2.0, Type-C 1.0 reversible connector
    Sensor
    Sensor Fingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass
    GPS Yes, with dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    Audio
    Loud Speaker Voice 82dB / Noise 75dB / Ring 91dB
    3.5mm Jack Yes
    Active noise cancellation with dedicated mic 24-bit/192kHz audio (incl. speakers) Dolby Atmos
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     5 daripada 5    Jom Nilai
    king riders
    boleh lah main game
    gaming
    cepat panas
    29 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Fazri Fitri
    Cas padu
    Anda tidak akan rugi jika anda membeli peranti realme X2pro
    Menggunakan cipset 855+ super vooc 50wat refresh 90hz dan ada pencucuk earphone berwayar
    Bagi saya phone ni tiada kekurangan phone ni perfect
    28 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Daud Zulkhairi
    Terbaik!
    Puas hati beli!
    Kelajuan tinggi
    Kamera handphone saya sekarang bermasalah
    14 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Abdullah Zakaria
    Terbaik
    Tamat
    Terbaik bro
    Tiada
    05 Jun 2021 *Ulasan Pemilik
    faris shohimi
    Realme x2pro selepas hampir setahun..haha
    Keseluruhan nya ok la untuk kegunaan harian tak mengganggu sgt pun apa yg kekurangan tu..orang kata boleh pakai lama la selagi yak rosak..
    Dari segi harga yg ditawarkan masa pembelian berbaloi bagi aku dengan spec yg dia bagi berbaloi.. Penggunaan harian yg baik Kamera pun boleh tahan Banyak lagi nak tulis tapi cukup ahh bukan dapt hadiah pun..hehe
    Os yang maha bosan Kadang² ade jugak setengah app yg takleh nak capai 100% contohnya mcm real drum bila main korang akan perasan dia punya timing bila kita sentuh tak sama dengan bunyi yg keluar..wth beli ribu² tapi benda mcm tu takleh go.. handphone murah aku slumber je tapau..
    24 Mar 2021 *Ulasan Pemilik
    Jul Black
    Good
    Goooodddd
    Gooooddd
    Goooddddd
    17 Feb 2021 *Ulasan Pemilik
    Wong. yong210
    All rounded phone for daily usage
    More pros than cons, definitely a phone worth it if u don't mind the 4000 mah battery
    AMOLED screen with 60 and 90 hz Damn good dedicated speakers Nice 64 mp quad cameras Lunar white design colour looks Nice Headphone jack is the bonus Not bad optimisation with power saving mode and super power saving mode... Can on hotspot and mobile data while in super power saving mode One hand operation to open apps feature is really useful
    4000 mah battery ... SERIOUSLY ? for 6+ inch amoled display ? ! At least 4.5 k or 5 k lah Depending on usage, battery will drain damn fast Got certain software issues
    04 Feb 2021 *Ulasan Pemilik
    Abdul Rauf
    Camera, dual connection data+wifi , chipset 855+ , huge ram 12gb huge internal memory 256gb, 50w fast charging, dolby stereo speaker, 90hz SUPER AMOLED
    Not supported yet 90fps for pubg. Only support 90fps for certain application.
    30 Jan 2021 *Ulasan Pemilik
    ieman Tajudin
    Realme pro habiss
    Phone realme x2 pro nii masih lagi sesuai jika digunakan buat jangka Masa 1-2 tahun kehadapan, disebabkan spec nya yang superb walaupun tiada sokongan 5G but it's okay, malaysia belum memperluaskan lagi rangkaian 5G so phone ini masih lagi relevant jika Ingin dimiliki pada tahun 2021
    Sangat berbaloi bagi sebuah flagship killer pada tahun 2019... screen sangat smoothly 90hz,, pengecasan bateri sangat baik dan laju gila.. sound stereo yang sangat² nice,, support HDR10+ menjadi tarikan bagi tontonan netflix,,,
    Kamera hadapan tak ada fungsi wide jadi itu Satu kelemahan jika selfie dalam kumpulan,,, rekaan phone nii seakan oppo ace jadi tak nampak perubahan yang ketara dan tak nampak realme ini mempunya identiti yang tersendiri but rekaanya just nice ...
    14 Jan 2021 *Ulasan Pemilik
    Abdul Wahid Pawanchee
    Very good and satisfied
    New phone coming with better spec and price But still acceptable and can't compare with my phone specifications
    Bigger Ram and storage Metal Frame Body Stereo Speaker
    No bad things
    13 Jan 2021 *Ulasan Pemilik

    Komen: