fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Samsung Galaxy S6 Edge di Malaysia

     4.8 daripada 5   4 Penilaian

    Samsung Galaxy S6 Edge dikuasakan oleh pemproses CPU Exynos 7420 Octa dengan storan 32/64/128 GB, 3 GB RAM. Peranti ini juga mempunyai skrin 5.1-inci Super AMOLED capacitive touchscreen. Ia mempunyai kamera belakang 16 MP, f/1.9, 28mm, OIS, autofocus, LED flashMP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/5.76 Mbps dan LTE Cat6 300/50 Mbps. Ia juga dilengkapi dengan Non-removable Li-Ion 2600 mAh dengan ketebalan peranti 7 mm, seberat 132g, dan menggunakan Android OS, v5.0.2 (Lollipop), upgradable to v5.1.1 (Lollipop).

    Spesifikasi Samsung Galaxy S6 Edge

    Dilancarkan
    Release Status Available. Released 2015, April
    Prestasi
    CPU Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1.0 GHz Cortex-A57
    Chipset Exynos 7420 Octa
    GPU Mali-T760MP8
    Memory 32/64/128 GB, 3 GB RAM
    Card Slot No
    Battery Non-removable Li-Ion 2600 mAh battery
    OS Android OS, v5.0.2 (Lollipop), upgradable to v5.1.1 (Lollipop)
    Skrin
    Display Type Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
    Display Size 5.1 inches (~71.7% screen-to-body ratio)
    1440 x 2560 pixels (~577 ppi pixel density)
    Display Features Corning Gorilla Glass 4
    - TouchWiz UI - Curved edge screen
    Badan
    Body Dimension 142.1 x 70.1 x 7 mm
    Body Weight 132g
    Body Type Corning Gorilla Glass 4 back panel
    - Samsung Pay (Visa, MasterCard certified)
    Colors White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Green Emerald
    Kamera
    Rear Camera 16 MP, f/1.9, 28mm, OIS, autofocus, LED flash
    Front Camera 5 MP, f/1.9, 22mm, 1440p@30fps, dual video call, Auto HDR
    Video 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps, HDR, dual-video rec.
    Camera Features 1/2.6" sensor size, 1.12 ┬Ám pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, Auto HDR, panorama
    Komunikasi
    Sim Card Nano-SIM
    Data Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat6 300/50 Mbps
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    Bluetooth v4.1, A2DP, LE, apt-X
    NFC Yes
    Infrared Yes
    USB microUSB v2.0, USB Host
    Sensor
    Sensor Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, heart rate, SpO2
    GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS
    Audio
    Loud Speaker Voice 69dB / Noise 66dB / Ring 73dB
    3.5mm Jack Yes
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     4.8 daripada 5    Jom Nilai
    Ibnu Muthalib
    Samsung s6 Edge
    Nak try boleh jer Tapi skrang bnyak dah produces lain lagi atas level tinggi
    Kualitas gambar sangat ok memang terbaik lah Fon pun agak ringan tak berat sangat senang nak pegang Saiz dia memang cun melengkung sikit Saya telah pakai fon ni dlm 4 th memang kira tahan lama lah
    Klau main gemes akan terasa panas sikit lah tpih stil ok jer no problem
    03 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Amirul Mukminin
    Bagaikan air yang tenang
    Fon ini menarik dan best tapi ada jugak kekurangannya
    Camera lawa Screen menarik Boleh tahan lama
    Cepat habis bateri Kadang lag kalau main game berat
    11 Jun 2021 *Ulasan Pemilik
    Christopher Gan
    04 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Kelvin Chong
    18 Feb 2021 *Ulasan Pemilik

    Komen: