fbpx
More

    Spesifikasi dan harga vivo X60 Pro 5G di Malaysia

     5 daripada 5   5 Penilaian

    vivo X60 Pro 5G dikuasakan oleh pemproses CPU Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7 nm) dengan storan 256GB, 12GB RAM. Peranti ini juga mempunyai skrin 6.56-inci AMOLED. Ia mempunyai kamera belakang Quad: 48 MP, f/1.5, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, gimbal stabilization + 13 MP, f/2.5, 50mm (portrait), 1/2.8", 0.8µm, PDAF, 2x optical zoom + 13 MP, f/2.2, 120˚, 16mm (ultrawide)MP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A dan 5G. Ia juga dilengkapi dengan Li-Po 4200 mAh dengan ketebalan peranti 7.6 mm, seberat 179g, dan menggunakan Android 11, Funtouch 11.1.

    Harga vivo X60 Pro 5G di Malaysia bermula pada RM3299.

    Spesifikasi vivo X60 Pro 5G

    Dilancarkan
    Release Status Release 2021, Mar 22
    Prestasi
    CPU Octa-core (1x3.2 GHz Kryo 585 & 3x2.42 GHz Kryo 585 & 4x1.80 GHz Kryo 585)
    Chipset Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7 nm)
    GPU Adreno 650
    Memory 256GB, 12GB RAM
    Card Slot No
    Battery Li-Po 4200 mAh, non-removable battery
    Fast charging 33W
    OS Android 11, Funtouch 11.1
    Skrin
    Display Type AMOLED, 120Hz, HDR10+
    Display Size 6.56 inches, 104.6 cm2 (~90.1% screen-to-body ratio)
    1080 x 2376 pixels (~398 ppi density)
    Display Features Corning Gorilla Glass 6
    Badan
    Body Dimension 158.6 x 73.2 x 7.6 mm
    Body Weight 179g
    Body Type Glass front, glass back, aluminum frame
    Colors Midnight Black, Shimmer Blue
    Kamera
    Rear Camera Quad: 48 MP, f/1.5, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, gimbal stabilization + 13 MP, f/2.5, 50mm (portrait), 1/2.8", 0.8µm, PDAF, 2x optical zoom + 13 MP, f/2.2, 120˚, 16mm (ultrawide)
    Front Camera 32 MP, f/2.5, 26mm (wide), 1/2.8", 0.8µm
    Video 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS
    Selfie: 1080p@30fps
    Camera Features Zeiss optics, LED flash, HDR, panorama
    Selfie: HDR
    Komunikasi
    Sim Card Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
    Data Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A, 5G
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    Bluetooth 5.1, A2DP, LE, aptX HD
    NFC Yes
    USB USB Type-C 2.0, USB On-The-Go
    Sensor
    Sensor Fingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass, color spectrum
    GPS Yes, with dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
    Audio
    Loud Speaker Yes
    3.5mm Jack No
    24-bit/192kHz audio
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     5 daripada 5    Jom Nilai
    Mkiddo90
    The Best Smart phone overall user in 2021
    🔵⚪ Aku peminat tegar xiaomi semua brng nak xiaomi, tapi penah guna vivo s1 so rasa OS dia best, tapi disebabkn Origin os aku terus bertukar minat dah jatuh cinta pada vivo sbb custumization dia 👍 dengan lagendary camera zeiss. tapi Origin xmasuk lagi malaysia 😔 and global, for future aku nk terus guna vivo,hope vivo kurang kn skit pembayaran (theme,font,wallpaper), and hope vivo cipta bnyak lagi other than phone,like smtchwatch,air purifier ke,nak mostly pkai vivo product🥰 ❤️ViV0
    👍Camera high class, for sure sebb zeiss kot lagendary camera 😘 👍Display, so premium curve tak terlalu sangt 👍Mostly funtouch dekat flagship ni dia lebih kepada pure android so sangt ringan,xmcam phone vivo lain. 👍Motion custom nice macam2 boleh,charging,mp3,fingerprint,port type-c even kedudukan navigat home button pon bleh setting 👍On display so nice and bnyak pilihan 👍Fast charging 33w pon dah cukup,just nice 👍pling best untuk kegunaan sy sendri kita boleh lock stiap app even tak ramai guna sangt this function but for me very usefull and secure
    🤏 📣speaker, dia terbaik untuk mono,sedap pon sedap, tapi untuk flagship kenapa tak letak stereo, cuma mono dia tak terbaik macam lenovo z6 yang pakaii "Dolby Atmos" so lagi better,slek tu je😔 🤏For me app drawer tak boleh setting untuk on off mcm phone lain like oneplus, aku pling tak suka ada app drawer 👎Ini pling tak best (theme and font wallpaper),dlu bnyak jgak free,now boleh dikatakan almost 80-90% semua kena beli, tak macam xiaomi, 🤏For now still funtouch and more pada pure android,but im still want and waiting origin os,hope will get soon😘,when origin come semua kekurangan poof hilang only on speaker lah🤏,perfect👍🤭 🤏Detail whatapp masa pop up tak tunjuk so nak tengok tanpa buka apps kena buka history setting plak,leceh, for my user experience la,xtahu ada ke tak setting. Puas carintak jumpa
    17 Apr 2021 *Ulasan Pemilik
    Diana Nana
    Vivo X60 Pro 5G adalah produk kegemaran saya!
    saya berharap tech nave dapat membuat giveaway tentang produk ini . saya sangat memerlukannya . akhir kata dari saya , semoga tech nave sentiasa dilimpahkan rezekinya . aamiin .
    produk ini terlihat handphone yang canggih dan sangat eksklusif . bagi saya , camera pada handphone ini adalah sangat cantik dan pada waktu malam ianya boleh menjadi terang . produk ini jugaa adalah banyak ram simpanan . dan boleh menyimpan banyak bahan di file storage . saya seorang yang tidak berkemampuan untuk membeli produk ini dan saya ingin memerlukan produk ini kerana saya seorang pelajar yang memerlukan banyak bahan untuk disimpan di dalam file . selain itu , saya juga ingin terlihat gambar saya menjadi cantik dan boleh di upload ke media sosial .
    bagi saya , produk ini tiada kekurangan kerana produk ini adalah kegemaran saya dan saya sangat memerlukannya untuk pelajaran saya .
    09 Apr 2021
    JINWEI TAN
    22 Nov 2021
    ANSON KING okay
    14 Apr 2021
    Md mukul Islsm
    03 Feb 2021

    Komen:

    X