fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Xiaomi Mi 11 Lite di Malaysia

     4.9 daripada 5   42 Penilaian

    Xiaomi Mi 11 Lite dikuasakan oleh pemproses CPU Qualcomm SM7150 Snapdragon 732G (8 nm) dengan storan 8GB RAM, 128GB ROM. Peranti ini juga mempunyai skrin 6.55-inci AMOLED. Ia mempunyai kamera belakang Triple: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.97", 0.7µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 119˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm + 5 MP, f/2.4, (macro), AFMP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/5.76 Mbps dan LTE-A. Ia juga dilengkapi dengan Li-Po 4250 mAh dengan ketebalan peranti 6.8 mm, seberat 157g, dan menggunakan Android 11, MIUI 12.

    Harga Xiaomi Mi 11 Lite di Malaysia bermula pada RM1199.

    Spesifikasi Xiaomi Mi 11 Lite

    Dilancarkan
    Release Status Release 2021, Mar 25
    Prestasi
    CPU Octa-core (2x2.3 GHz Kryo 470 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 470 Silver)
    Chipset Qualcomm SM7150 Snapdragon 732G (8 nm)
    GPU Adreno 618
    Memory 8GB RAM, 128GB ROM
    Card Slot Yes, Hybrid Dual SIM
    Battery Li-Po 4250 mAh, non-removable battery
    Fast charging 33W
    OS Android 11, MIUI 12
    Skrin
    Display Type AMOLED, 1B colors, HDR10, 90Hz, 500 nits (typ), 800 nits
    Display Size 6.55 inches, 103.6 cm2 (~85.3% screen-to-body ratio)
    1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~402 ppi density)
    Display Features Corning Gorilla Glass 5
    Badan
    Body Dimension 160.5 x 75.7 x 6.8 mm
    Body Weight 157g
    Colors Boba Black, Peach Pink, Bubblegum Blue
    Kamera
    Rear Camera Triple: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.97", 0.7µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 119˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm + 5 MP, f/2.4, (macro), AF
    Front Camera 16 MP, f/2.5, 25mm (wide), 1/3.06" 1.0µm
    Video 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps; gyro-EIS
    Selfie: 1080p@30fps, 720p@120fps
    Camera Features Dual-LED dual-tone flash, HDR, panorama
    Selfie: HDR, panorama
    Komunikasi
    Sim Card Hybrid Dual SIM (nano-SIM + nano-SIM or microSD, dual stand-by)
    Data Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    Bluetooth 5.1, A2DP, LE
    NFC Yes (market/region dependent)
    Infrared Yes
    USB USB Type-C 2.0, USB On-The-Go
    Sensor
    Sensor Fingerprint (side-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
    GPS Yes, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    Audio
    Loud Speaker Yes, with dual speakers
    3.5mm Jack Yes
    24-bit/192kHz audio
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     4.9 daripada 5    Jom Nilai
    Nuar Junior 99
    Performance
    saya selaku pemilik xiomi mi 11 lite ini ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas usaha sy selama ini dapat memiliki sebuah phone masa kini yg serba canggih...rasa bersyukur sangat kerana dapat apa yang diimpikan selama ini.Akhir kata, kita sebagai pengguna haruslah berhemah dalam penggunaan telefon pintar dalam kehidupan seharian kita ini agar dapat memberi maanfaat yg positive and negative..
    sangat ok not bad dari segi kualiti produk
    Agak panas sedikit kalau dibiarkan berjam2...
    11 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Ghim Seng Chew
    Xiaomi Mi 11 Lite
    Light body weight and easy to carry. Outlook was nice.
    Camera was sharp and clear. Open game apps was fast.
    If the processor can be higher speed might be good.
    31 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Bang Jamil
    Mantap
    Ringan giler,AMOLED pula,. Terbaik lah
    Tiada pun
    22 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Tuan Ku
    Nak kata 'lite' kene dgn berat dia
    Sebelum ni guna redmi note 10 pro..x berpuashati sebab masalah line..dlm bilik aku 4g+ tak lekat mase guna reno10pro.. jual pastu beli mi11 lite ni..dlm bilik sama line sama, 4g+ dpt jd problem line kurang kuat dpt diatasi..
    -Ringan dan nipis -Kekuatan utk line internet kuat.bende ni kelemahan utk redmi -Miui 12.5.. Ui xiaomi makin lama makin best -Stock camera best.. Gcam belum nk install.mungkin guna Gcam lg cun kot -Skrin amoled lebih cun dr reno10pro
    -Setakat ni bateri agak cepat abis tp mungkin sebab kapasiti bateri kecik.. tp xiaomi cover dgn 33w turbo charge.. aku test 5%-100% dlm sejam. -Setakat ni yg lain blom jumpe
    15 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Mohamad Zulfaqar
    Another choice of redmi note 10 pro
    Screen smooth and nice Stereo speaker but a bit shaky at the back Good quality of video 4k with eis Performance nice. I can play games like CODM in highest graphic Also the design was really illegant and legit and feel so light. I feel like I'm holding the Mi 11. Yeahhh theres so many benefits and good things.
    Ermm... Not really la I not like my device but I love my device but I dont like my device but I love my device. Ermm donno la
    10 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Mohd Zakwan II
    Overheat & bug bersepah
    Aku ada high expectation waktu aku beli phone ni dulu. Tapi lepas pakai, aku amat kecewa. Benda ni mengajar aku jugak supaya jangan percaya dengan benda yang overhype. Bug issue tu aku rasa datang dari phone ni semua datang dari software phone ni. Sama jugak dengan overheat. Maybe datang dari software phone ni yang tak stable. Sebab phone lain yg guna cipset ni takda overheat macam phone ni. Kalau macam ni, aku lebih rela beli phone macam oppo, vivo & realme. Walaupun cipset biasa, tapi bug issue & overheat tu takda.
    Kebaikkan phone ni design yg lawa, ringan, colour yang menarik, camera pun not bad, untuk gaming pun takda masalah, Speaker yg kuat, colour screen yang cantik.
    Aku beli Xiaomi ni sebab over hype sangat. Tapi lepas guna, baru aku tahu phone ni one of phone yg aku paling menyirap pakai. Reason aku cakap macam ni sebab problem paling obvious, Bug yang bersepah. Bug yang aku selalu kena, phone reboot sendiri, touch screen kadang tak function, selalu jem sedangkan phone ni aku baru beli storage phone aku pun belum sampai 50%. Selalu ada white dot dekat tepi punch hole. waktu aku tengah layan Netflix, tiba2 L1 tu boleh tukar L3 dan aku terpaksa fix problem tu dengan cara manual. Pernah beberapa kali jadi aku slide control center, tiba2 phone aku jem. And aku terpaksa reboot utk buang bug tu. Second, overheat. Overheat phone ni memang buat aku menyirap. Lagi2 waktu gaming. Tahap overheat tu sampai boleh masak telur guna phone ni je (hyperbola). And panas phone ni bukan belakang je, tapi dekat screen phone ni sekali. Boleh kata depan & belakang phone ni overheat. Kalau tengok spec, phone ni guna cip Qualcomm Snapdragon. Tapi kenapa overheat phone ni macam guna chip mediatek? And plus, kenapa dekat setting phone ni (all spec) tak tunjuk nama cip yg phone ni pakai? Kalau tak silap aku phone yg tak tunjuk nama cip ni sebab phone tu guna cip MediaTek.(if i not mistake laa. Kalau sapa2 tau, boleh tolong jawab persoalan aku.) And last, MiUi aku belum ada update. Sedangkan phone2 lama dah ada update, tapi phone ni, yg baru release beberapa bulan lepas belum ada update software.
    07 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Affan Afiq
    berbaloi
    semua phone akan okay kalau ikut dengan kehendak kita, contoh berli phone untuk gaming jadi beli lah untuk gaming..kalau beli sebaliknya maka gunakalah dengan cermat.
    dengan harga yang mampu milik mi 11 lite menyediakan camera yang lawa, speaker yang nice, skrin amoled, 90 hz, dan lain2 sayanrasa berpuas hati
    battery hanya 4+++ mah sahaja..dan bila main game terasa panas, dan screen pada video yang berwana hitam akan berlaku pixelated.tapi tak apa masih lagi memuaskan untuk kegunaan pada masa kini.
    01 Jul 2021 *Ulasan Pemilik
    Abang Jamil
    Terbaik lahh
    Paparan AMOLED yang cantik,dan ringan pula tu
    Tiada
    09 Jun 2021 *Ulasan Pemilik
    Faris Iqbal Hamzah
    Fon ini boleh mmbawa kebaikkan dan keburukan
    Rengan,bergaya
    Hz rendah
    29 May 2021 *Ulasan Pemilik
    Ooi Yongjin
    Light
    Very light and slim
    Battery life
    22 Apr 2021

    Komen: