fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Xiaomi Mi 11 Ultra di Malaysia

     4.8 daripada 5   6 Penilaian

    Xiaomi Mi 11 Ultra dikuasakan oleh pemproses CPU Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm) dengan storan 12GB RAM, 256GB ROM. Peranti ini juga mempunyai skrin 6.81-inci AMOLED. Ia mempunyai kamera belakang Triple: 50 MP, f/2.0, 24mm (wide), 1/1.12", 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Laser AF, OIS + 48 MP, f/4.1, 120mm (periscope telephoto), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, OIS, 5x optical zoom + 48 MP, f/2.2, 12mm, 128˚ (ultrawide), 1/2.0", 0.8µm, PDAFMP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A dan 5G. Ia juga dilengkapi dengan Li-Po 5000 mAh dengan ketebalan peranti 8.4 mm, seberat 234g, dan menggunakan Android 11, MIUI 12.5.

    Harga Xiaomi Mi 11 Ultra di Malaysia bermula pada RM4299.

    Spesifikasi Xiaomi Mi 11 Ultra

    Dilancarkan
    Release Status Release 2021, Apr 07
    Prestasi
    CPU Octa-core (1x2.84 GHz Kryo 680 & 3x2.42 GHz Kryo 680 & 4x1.80 GHz Kryo 680)
    Chipset Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm)
    GPU Adreno 660
    Memory 12GB RAM, 256GB ROM
    Card Slot No
    Battery Li-Po 5000 mAh, non-removable battery
    Fast charging 67W, 100% in 36 min (advertised)
    Fast wireless charging 67W, 100% in 39 min (advertised)
    Reverse wireless charging 10W
    Quick Charge 4+
    Power Delivery 3.0
    OS Android 11, MIUI 12.5
    Skrin
    Display Type AMOLED, 1B colors, 120Hz, HDR10+, Dolby Vision, 900 nits, 1700 nits (peak)
    Display Size 6.81 inches, 112.0 cm2 (~91.4% screen-to-body ratio)
    1440 x 3200 pixels, 20:9 ratio (~515 ppi density)
    Display Features Corning Gorilla Glass Victus
    Badan
    Body Dimension 164.3 x 74.6 x 8.4 mm
    Body Weight 234g
    Body Type Glass front (Gorilla Glass Victus), ceramic back, aluminum frame
    IP68 dust/water resistant (up to 1.5m for 30 mins)
    Colors Ceramic White, Ceramic Black
    Kamera
    Rear Camera Triple: 50 MP, f/2.0, 24mm (wide), 1/1.12", 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Laser AF, OIS + 48 MP, f/4.1, 120mm (periscope telephoto), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, OIS, 5x optical zoom + 48 MP, f/2.2, 12mm, 128˚ (ultrawide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF
    Front Camera 20 MP, f/2.2, 27mm (wide), 1/3.4", 0.8µm
    Video 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS, HDR10+ rec.
    Selfie: 1080p@30/60fps, 720p@120fps, gyro-EIS
    Camera Features Dual-LED flash, HDR, panorama, 1.1” AMOLED selfie display
    Selfie: HDR, panorama
    Komunikasi
    Sim Card Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
    Data Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A, 5G
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
    Bluetooth 5.2, A2DP, LE, aptX HD
    NFC Yes
    Infrared Yes
    USB USB Type-C 2.0, USB On-The-Go
    Sensor
    Sensor Fingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass, color spectrum
    GPS Yes, with tri-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
    Audio
    Loud Speaker Yes, with stereo speakers
    3.5mm Jack No
    24-bit/192kHz audio Tuned by Harman Kardon
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     4.8 daripada 5    Jom Nilai
    Wanx Hakiim
    Sangat menarik lahh
    Memang² padu dan sngt menarik.
    Memang terbaiklah moden fon ni
    Tiada kekurangan
    07 Jul 2021
    Fitri Safwan
    Perbandingan telefon pintar
    Better beli iphone berbanding xiaomi
    Gambar lawa hampir setanding iphone,bateri 5000mAh cukup sehari kalau main game,tengok netflix dan media sosial,charge laju x sampai 1 jam dah penuh
    Okay je cuma takut jatuh nanti pecah,kalau iphone 12 x pecah sebab screen ceramic shield
    03 May 2021
    Sandip Sherpa
    😍😍
    Good phone but expensive 🙄
    08 Apr 2021
    Hazriqadam Hazriqadam
    Best di gunakan di mana 2 sahaja
    Saya mahukan handphone ini boleh secara percuma...tolonglah saye hanya menggunakan handphone kentang jer seperti redmi 7...😭😭😭
    Yang paling best adalah kita bolah bermain game pubg free fire mobile lagends dengan tidak ade kesan lag...walau pun saya menggunakan handphone kentang saje ...saya teringin nk memakai handphone yg lebih baik lagi...
    Tiada kekurangan bagi saye
    28 Mar 2021
    Noelchano DeLoco
    18 Jul 2021
    Sien Hui
    06 May 2021

    Komen: