fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Xiaomi Poco X3 GT di Malaysia

     4.9 daripada 5   31 Penilaian
    Varian:

    Xiaomi Poco X3 GT dikuasakan oleh pemproses CPU MediaTek MT6891Z Dimensity 1100 5G (6 nm) dengan storan 8GB + 128GB, UFS 3.1. Peranti ini juga mempunyai skrin 6.6-inci IPS LCD. Ia mempunyai kamera belakang Triple: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.97", 0.7µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm + 2 MP, f/2.4, (macro)MP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A (CA) dan 5G. Ia juga dilengkapi dengan Li-Po 5000 mAh dengan ketebalan peranti 8.9 mm, seberat 193g, dan menggunakan Android 11, MIUI 12.5 for POCO.

    Harga Xiaomi Poco X3 GT di Malaysia bermula pada RM1299.

    Spesifikasi Xiaomi Poco X3 GT

    Dilancarkan
    Release Status Release 2021, Jul 28
    Prestasi
    CPU Octa-core (4x2.6 GHz Cortex-A78 & 4x2.0 GHz Cortex-A55)
    Chipset MediaTek MT6891Z Dimensity 1100 5G (6 nm)
    GPU Mali-G77 MC9
    Memory 8GB + 128GB, UFS 3.1
    Card Slot No
    Battery Li-Po 5000 mAh, non-removable battery
    Fast charging 67W, 100% in 42 min (advertised)
    USB Power Delivery 3.0
    OS Android 11, MIUI 12.5 for POCO
    Skrin
    Display Type IPS LCD, 120Hz, HDR10, 450 nits (typ)
    Display Size 6.6 inches, 105.2 cm2 (~84.9% screen-to-body ratio)
    1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~399 ppi density)
    Display Features Corning Gorilla Glass Victus
    Badan
    Body Dimension 163.3 x 75.9 x 8.9 mm
    Body Weight 193g
    Colors Stargaze Black, Wave Blue, Cloud White
    Kamera
    Rear Camera Triple: 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.97", 0.7µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm + 2 MP, f/2.4, (macro)
    Front Camera 16 MP, f/2.5, (wide), 1/3.06", 1.0µm
    Video 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps
    Selfie: 1080p@30fps, 720p@120fps
    Camera Features LED flash, HDR, panorama
    Komunikasi
    Sim Card Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
    Data Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A (CA), 5G
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    Bluetooth 5.2, A2DP, LE
    NFC Yes (market/region dependent)
    Infrared Yes
    USB USB Type-C 2.0
    Sensor
    Sensor Fingerprint (side-mounted), accelerometer, gyro, compass, color spectrum
    GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
    Audio
    Loud Speaker Yes, with stereo speakers
    3.5mm Jack No
    24-bit/192kHz audio Tuned by JBL
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     4.9 daripada 5    Jom Nilai
    Amer Isma
    Poco X3 GT 256gb
    Boss nk satu boleh tk
    Mantap lah power
    17 Aug 2021
    zulaikha zulaikha
    wajib beli
    Banyak kelebihannya
    tiada kekurangan
    05 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Amir Luqman
    Baik
    Saya mau
    Main game tidak frame
    Tiada
    03 Aug 2021
    Ibnu Muthalib
    Xiaomi poco x3 GT
    Klau nak bli try ni rasa tiptop
    Terbaik sepanjang masa keluaran terbaru 2021
    Sy pakai ni tak de kekurangan pape Alhamdulillah
    03 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Ahmad Fahrin Hakimi Mohd Fazli
    Specs padu
    Phone ni ok dgn harga dgn specs dia tapi line je lah yg slalu problem kt phone Xiaomi ni
    -Mediatek Dimensity 1100 5G Flagship Processor -120HZ refresh rate -67W fast charging -64MP triple camera
    -Mungkin tarik Line tak kuat sbb sllu Klau guna phone xiaomi yg harga murah sllunya ada problem tu Klau yg mahal ok je -Tk support smooth 90 FPS PUBG MOBILE klau ada lagi smooth
    01 Aug 2021
    anjaa apot
    Cantik
    Memuaskan
    Skrin cantik
    Tiada
    01 Aug 2021
    Mohamad Ridzuan
    Produk yg berbaloi untuk dimiliki
    Ramai yang memberikan komen yg positif tentang produk dari Xiaomi kerana harga yg murah dan menawarkan spec yg tinggi
    Harga yg sangat murah dengan prestasi yang memuaskan
    Panel yg digunakan adalah daripada plastik
    29 Jul 2021
    Yusuf Rumani
    Poco X3 GT
    Ada 5g dan harap harga bawah 1k
    27 Jun 2021
    Putera WatCap
    Boleh tahan juga la
    Bagus2
    Mantap juga
    Tiada
    09 Jun 2021
    Somel Blackbeard
    05 Sep 2021

    Komen: