fbpx
More

  Perbandingan: Pelan jualan siri Apple iPhone 11 oleh Celcom, Digi, Maxis dan U Mobile

  Siri Apple iPhone 11 kini boleh didapatkan di Malaysia pada hari ini dan tibalah masanya untuk mengetahui pelan telco yang terbaik untuk anda. Jadi, kami telah menyediakan empat telco untuk anda – Celcom, Digi, Maxis dan U Mobile. Tanpa melengahkan masa, semak apa yang ditawarkan oleh mereka di bawah!

  Celcom – iPhone 11 serendah RM52/bulan atau RM1738

  Bermula dengan telco biru ini, Celcom menawarkan pakej EasyPhone dan Device Bundle seperti yang dijangkakan. EasyPhone semestinya menjadi kesukaan peminat yang ingin berjimat dengan menyewa siri iPhone 11 atau menaiktaraf pelan dari serendah RM52/bulan pada Celcom Mobile Platinum Plus. Anda juga boleh mendapatkan siri iPhone 11 pada harga RM1738 dengan menggunakan pelan postpaid yang sama.

  Selain itu, jika anda merupakan ahli Citi Card, anda akan membawa pulang hadiah khas earphone Powerbeats3 yang bernilai RM769! Sememangnya tawaran yang hebat. Anda boleh ketahui dengan lebih lanjut di sini!

  Tawaran selanjutnya, Celcom turut menghadiahi pelanggannya satu Entertainer Pass percuma dengan setiap pembelian peranti melalui EasyPhone atau pelan Celcom Mobile. Dengan Entertainer Pass, anda boleh memilih untuk membawa keluarga atau orang yang tersayang menikmati tawaran secara PERCUMA, sama ada juadah makanan, kesihatan dan kecantikan, mengunjungi tempat menarik atau bermalam di mana-mana hotel sedunia!

  Digi – Pelan ansuran lengkap ALL-IN dengan PhoneFreedom365

  Seterusnya, telco kuning ini menawarkan sesuatu yang berbeza dari sebelumnya. Kali ini, Digi menawarkan pelan ansuran lengkap ALL-IN untuk ketiga-tiga siri iPhone 11. Sudah tentu, ia sememangnya yang terendah dan kata kunci “ALL-IN” perlu dipertimbangkan selepas melihat pelan mereka. Anda boleh ketahui dengan lebih lanjut di sini.

  Tambahan dari capaian di atas, pelanggan yang mendaftar Digi Postpaid 160 dan pelan Digi Postpaid 190 dengan PhoneFreedom365 layak mendapat tawaran khas perlindungan Digi Shield selama 24 bulan termasuk perlindungan terhadap kemalangan dan kerosakan tertentu (liquid damage). Tambahan pula, anda boleh menaiktaraf iPhone baru secara percuma dari 18 bulan berikutnya setelah melengkapkan bayaran yang diperlukan tanpa amaun berbaki.

  Sebagai penambahan tawaran, anda juga boleh mendapatkan tiga peranti yang sama atau peranti pintar lain untuk keluarga tersayang dengan pelan Digi Postpaid Family serendah RM73/bulan! Ketahui kesemua tawaran dengan lebih lanjut pada capaian ini.

  Maxis – Zerolution serendah RM116/bulan dan kontrak biasa serendah RM2168

  Jualan Maxis masih dengan Zerolution yang sama dan pakej kontrak biasa, tetapi Maxis menawarkan pelanggan perlindungan percuma terhadap kerosakan dan kecurian selama tiga bulan untuk setiap pembelian peranti yang mana sungguh menarik. Kesemua model iPhone tersedia untuk ditempah.

  Apa pun, peranti yang paling berpatutan adalah seperti yang dinyatakan, iaitu iPhone 11 64GB. Dengan Zerolution dan pelan MaxisONE 188, anda boleh mendapatkan peranti ini dengan hanya RM116/ bulan atau RM1736 dengan pelan kontrak biasa. Ya, kami tahu ia agak mahal, tetapi anda perlu tahu bahawa Maxis merupakan rangkaian yang bereputasi baik dan dengan pelan yang dinyatakan, anda mendapat data Internet sehingga 60GB, disertakan dengan panggilan dan mesej tanpa had dan perkongsian sehingga 4 sambungan (Share Lines).

  Untuk mengetahui pelan Maxis dengan lebih lanjut, layari laman web mereka di sini.

  U Mobile – Dapatkan Apple TV+, insurans GOLIFE, eSIM dan banyak lagi!

  Akhirnya, pelan siri iPhone 11 pada telco jingga ini yang agak jelas dan ringkas. Kesemua pelanggan yang mendapatkan peranti iPhone terkini dengan Unlimited HERO 139, Unlimited HERO P99 atau pelaj pakej akan menerima tawaran khas langganan 3 bulan GOLIFE 10* yang menyediakan perlindungan insurans sehingga RM76,000.

  Untuk pemberitahuan kembali tentang ciri pelan Unlimited HERO P139, ia disertakan dengan HD Streaming tanpa had, data berkelajuan tinggi tanpa had (tanpa batasan kelajuan), panggilan ke semua rangkaian tanpa had, data roaming percuma melalui Roam-ONZ Global pada 36 destinasi merentasi 5 benua dan hotspot mudah alih 50GB!

  Untuk maklumat lebih lanjut berkenaan harga dan pelan data, anda boleh malayari laman iPhone 11 Pro atau iPhone 11 Pro Max melalui U Mobile.

  Itu sahaja geng, yang mana jadi pilihan hati anda? Terima kasih kena membaca dan nantikan lebih tawaran hebat tempatan di TechNave.com.

  Artikel Terkini

  Harga iPhone 12 tidak semurah yang disangka, bermula ~RM3192 kerana 5G dan skrin OLED

  Dalam beberapa bulan dan minggu yang lepas, terdapat pelbagai sumber yang menjangkakan harga siri iPhone 12 bakal menjadi lebih murah. Terkini, penganalisis...

  (Video) iPhone SE 2020 – Reka bentuk iPhone 8 dengan cip A13 Bionic berprestasi

  Apple telah melancarkan iPhone SE 2020 atau iPhone SE generasi kedua pada bulan April lalu. Setelah hampir tiga bulan kemunculannya, terdapat warganet...

  Lenovo Legion akan dilancar pada hari yang sama dengan ASUS ROG Phone 3

  Sebaik sahaja cipset Snapdragon 865 Plus 5G diumumkan, kini Lenovo pula telah mengesahkan tarikh pelancaran telefon pintar gaming Lenovo Legion yang dilengkapi...

  OnePlus Nord, inilah rupa ‘midranger’ yang bakal hadir dengan paparan AMOLED

  Anda pastinya sudah digembar-gemburkan mengenai kehadiran sebuah peranti kelas pertengahan (midranger) yang bakal muncul pada 21 Julai ini. Terkini, Naib Presiden OnePlus...

  OnePlus Buds melepasi kelulusan, mungkin hadir bersama OnePlus Nord 21 Julai

  Selain daripada peranti kelas pertengahan pertama OnePlus, OnePlus Nord, syarikat ini juga dilaporkan bakal melancarkan fon telinga wayarles pertamanya.

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  Ulasan Acer Nitro 5 – Memuaskan nafsu ‘gaming’ anda dan jimat kos!

  Komputer riba gaming yang besar merupakan kebiasaan sehinggakan tiada sesiapapun yang pernah mengimpikan komputer riba gaming mudah alih. Namun, arus teknologi yang...