fbpx
More

  Perbandingan pra-tempah siri Samsung Galaxy S21: Celcom, Digi, Maxis atau U Mobile?

  Semalam, Samsung telah memperkenalkan siri Samsung Galaxy S21. Memandangkan ia adalah pelancaran global, Samsung Malaysia terus menyusul dengan pengumuman harga dan tawaran hadiah di pasaran tempatan. Seperti biasa, kami akan membuat senarai untuk anda membandingkan pakej yang ditawarkan oleh syarikat telekomunikasi Celcom, Digi, Maxis dan U Mobile.

  Sepintas lalu, tanda harga rasmi untuk Galaxy S21 adalah RM3,699, Galaxy S21+ adalah RM4,299, manakala Galaxy S21 Ultra adalah bermula pada RM5,299. Anda perlu tahu bahawa peranti ini tidak hadir bersama pengecas dan fon telinga. Apa pun, syarikat telekomunikasi mempunyai tawaran yang mungkin menarik minat anda. Ketahuinya dengan menyemak perbandingan di bawah!

  Ad

  Celcom – Percuma Galaxy Buds Live/Pro + SmartTag + Wireless Charger Trio

  Bermula dengan Celcom yang murah hati, anda boleh mendapatkan Galaxy Buds Pro percuma melalui pra tempah Galaxy S21 Ultra. Selain itu, anda juga mendapat Galaxy SmartTag dan Galaxy Wireless Charger Trio! Untuk peminat yang membeli varian bukan Ultra, anda akan mendapat Galaxy Buds Live percuma. Kesemua hadiah ini bernilai sehingga RM1,317!

  Tawaran pascabayar Celcom berfokuskan kepada EasyPhone yang bermula RM79 sebulan. Jika anda ingin membeli pelan Device Bundle, siri Galaxy S21 boleh didapati dengan harga serendah RM1,998 melalui Celcom MEGA Lightning XL Pass. Anda boleh ke pautan ini untuk maklumat lanjut.

  Digi – Pelan bulanan ALL-IN dan hadiah percuma

  Seperti Celcom, Digi turut menawarkan hadiah yang sama. Terdapat beberapa jenis pelan pascabayar untuk model Galaxy S21 iaitu Digi Postpaid 80 (untuk Galaxy S21 sahaja), Postpaid 120/160/190. Anda boleh ke laman ini untuk maklumat lanjut.

  Ad

  Digi telah menawarkan pelan ALL-IN sebelum ini, jadi pelan yang paling berpatutan ialah Digi Postpaid 80 berharga RM218 sebulan (telefon RM128 + pelan RM80 + GBoost RM10). Namun, Postpaid 190 memiliki diskaun terbesar; RM600 diskaun yang kini berharga RM313 sebulan. Selain itu, Digi PhoneFreedom 365 (PF365) turut ditawarkan. Anda boleh ke Digi Store Online (DSO) untuk pra-tempah bermula hari ini hingga 28 Januari 2021.

  Maxis – Zerolution dari RM99 sebulan dan kontrak biasa RM1,899

  Bergantung kepada varian Galaxy S21 mana yang anda mahu, terdapat beberapa pelan pascabayar yang anda boleh pilih. Jika anda inginkan Galaxy S21, pelan yang ditawarkan adalah Maxis Postpaid 188/158/128/98 dan pelan Share 48. Pelan Maxis Postpaid 98 tidak tersedia untuk varian Galaxy S21+ dan Galaxy S21 Ultra.

  Varian standard tersedia pada harga serendah RM99 sebulan (atau RM1,899 melalui kontrak biasa) dan Maxis turut menawarkan hadiah sama seperti pelan syarikat telekomunikasi lain. Anda boleh layari laman rasmi Maxis untuk maklumat lanjut.

  U Mobile – RM109 melalui UPackage

  Seperti biasa, hanya Unlimited HERO P99 dan P139 yang ditawarkan. Jika anda memilih UPackage, anda akan mendapat Galaxy S21 serendah RM109 sebulan (harga telefon sahaja). Perlu diingatkan bahawa jumlah pembayaran bulanan adalah RM248 (RM109 + RM139) dan anda perlu membayar yuran pendahuluan sebanyak RM744.

  Jika anda tidak ingin pelan ansuran bulanan, anda boleh mengambil pakej standard. Dalam ketiga-tiga peranti, Galaxy S21 tentunya hadir dengan harga terendah, serendah RM2,109 dengan pelan standard P99. Manakala varian Ultra pula boleh dibeli pada harga RM3,459. U Mobile juga menawarkan tawaran hadiah yang sama seperti syarikat telekomunikasi lain. Kunjungi laman rasmi U Mobile untuk maklumat lanjut.

  Itu sahaja kesmeua pakej yang ditawarkan dari empat syarikat telekomunikasi di Malaysia untuk siri Samsung Galaxy S21. Jika anda ingin menempah melalui laman rasmi Samsung, anda boleh gunakan kod khas di mana anda boleh mendapatkan fon telinga Samsung ANC Type-C (bernilai RM299) secara percuma. Kod tersebut adalah TNS21VIP dan hadiah ini adalah terhad.

  Kekal bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Senarai prestasi AnTuTu Android China Februari 2021: Redmi K40 Pro kalahkan Xiaomi Mi 11!

  Walaupun kita masih berada di penggal awal tahun 2021, namun kita telah menyaksikan kehadiran beberapa peranti andalan dari jenama popular. Terkini, platform...

  Instagram perkenalkan Live Rooms, benarkan anda untuk buat sesi Live bersama tiga orang

  Jika anda adalah pengguna Instagram yang kerap membuat siaran langsung, fungsi terbaru yang bernama Live Rooms pasti akan menghiburkan anda. Sebelum ini...

  iPhone SE 3 mungkin ditangguh ke tahun 2022, iPhone SE Plus dilancar tahun ini

  Sebelum ini, kami melaporkan bahawa Apple mungkin akan melancarkan generasi baru iPhone SE pada bulan April tahun ini. Namun, sumber terbaru dalam...

  KWSP beri amaran: Jangan kongsi status mohon i-Sinar di media sosial

  Terdapat rakyat yang masih menanti kelulusan permohonan i-Sinar, tidak kurang juga yang sudah mendapat kelulusan dan sudah menerima bayarannya. Kumpulan Wang Simpanan...

  POCO F3 lepasi pensijilan FCC, bakal masuki pasaran global tidak lama lagi

  Pada minggu lalu, Xiaomi telah melancarkan telefon siri Redmi K40 di China. Redmi K40 di China dilihat hadir dengan nombor model M2012K11AC...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured