Selepas realme Malaysia mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan realme GT 8 Pro pada hari Isnin, 24 November 2025, kini mereka mengesahkan bahawa edisi khas realme GT 8 Pro Dream Edition akan turut dilancar pada hari yang sama.
Telefon ini merupakan kerjasama khas antara realme dengan pasukan lumba F1 Aston Martin Aramco dan menampilkan rekaan khas. Di belakang, telefon ini mempunyai warna hijau turqoise yang sinonim dengan skema warna pasukan F1 Aston Martin Aramco, serta corak garisan berwarna kuning dan logo khas. Bonggol kameranya pula mempunyai permukaan yang dibuat daripada gentian karbon.
Ia didatangkan dalam sebuah kotak khas dengan aksesori bertemakan F1 seperti dua sarung telefon, alat pembuka kad SIM khas dan pengecas.
Sewaktu telefon ini dihidupkan, ia mempunyai antara muka (UI) khas bertemakan Aston Martin Aramco, termasuklah ikon, gambar latar belakang (wallpaper) dan gambar skrin kunci (lockscreen).
Spesifikasinya sama seperti realme GT 8 Pro yang dilancar sebelum ini. Ia dilengkapi cipset Qualcomm Snapdragon 8 Elite Gen 5, skrin AMOLED 6.79 inci 144Hz, RAM 16GB, storan dalaman 1TB, bateri 7,000mAh dan pengecasan pantas 120W.
Untuk kamera, ia dilengkapi kamera utama 50MP, kamera telefoto periskop 200MP dan kamera ultra-lebar 50MP. Di hadapan, ia mempunyai kamera swafoto 32MP.
Pra-tempahan untuk relame GT 8 Pro Dream Edition telah pun dibuka bermula hari ini sehingga 28 November 2025. Setiap pra-tempahan akan disertakan dengan hadiah bernilai RM998, termasuklah rebat RM200, jam tangan realme Watch 5, jaminan lanjutan 1 tahun dan tawaran pembelian-dengan-pembelian (PWP) untuk realme Buds Clip pada harga RM299 sahaja. Mereka yang berminat boleh lawati mana-mana realme Brand Store dan letakkan deposit RM50.
Kongsi pendapat anda tentang berita ini di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

