OPPO Malaysia bakal memperkenalkan siri telefon pintar kelas pertengahan terbaru, OPPO Reno13, OPPO Reno13 F dan OPPO Reno13 Pro, pada 7 Januari 2024. Syarikat teknologi itu telah pun mendedahkan rekaan dan maklumat ringkas mengenai siri telefon ini, seperti skrin OLED 1.5K dan rekaan unik di belakangnya.
Ia mempunyai rangka aluminium taraf aeroangkasa untuk ketahanan tinggi dan rekaan belakang bertemakan rama-rama Butterfly Shadow. Selain itu, khas untuk warna biru gelap Luminous Blue, bonggol kameranya mempunyai efek Luminous Loop di mana terdapat cahaya malap di sekeliling bonggol kamera.
Di hadapan, ia mempunyai skrin OLED 1.5K dengan kadar segar semula 120Hz, manakala nisbah skrin-ke-badan adalah 93.8% untuk Reno13 Pro dan 93.4% untuk Reno13 yang bermaksud ia mempunyai sempadan bezel nipis untuk tontonan visual yang lebih menarik.





Pra-tempahan untuk siri OPPO Reno13 akan dibuka bermula hari ini sehingga 10 Januari 2025, di mana anda boleh dapatkan rebat sehingga RM200 dan hadiah menarik bernilai RM2,266, seperti perlindungan OPPO Care Plus Liquid Protection Plan (bernilai RM1,099), OPPO Care Plus – 1 Year Screen Protection Warranty (bernilai RM599), fon telinga wayarles OPPO Enco Air4 (bernilai RM249) dan banyak lagi.

Maklumat pra-tempahan boleh diketahui dalam laman web OPPO Malaysia. Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengan telefon ini dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.







