fbpx
More

  Acer Aspire 7 & Swift 3 OLED dilancar di Malaysia: Cipset Intel Core i7 Gen-12 bermula RM3,899

  Hari ini, Acer Malaysia mengumumkan ketibaan Acer Swift 3 OLED pada harga RM4,399 dan Acer Aspire 7 berharga RM3,899 di pasaran Malaysia. Anda boleh membeli komputer riba ini di Acer eStore atau kedai rasmi Acer di Shopee dan Lazada.

  Swift 3 OLED merupakan komputer riba yang padat dan seringan 1.4kg sahaja. Ia menampilkan cipset Intel Core i7 12700H Gen ke-12 dengan RAM LPDDR5 onboard 16GB dan PCIe NVMe SSD 1TB. Ia menggunakan paparan OLED 14 inci menampilkan nisbah skrin-ke-badan 92%, WQXGA+ 16:10 (resolusi 2.8k), diperakui VESA DisplayHDR True Black 500 dan menyokong 100% gamut warna DCI-P3.

  Ad

  Selain itu, ia turut dilengkapi dengan Wi-Fi 6E dan terdapat kamera web FHD MIPI yang menyokong pengurangan bunyi Temporal Acer dan Acer PurifiedVoice dengan pengurangan bunyi AI. Pad sentuh juga adalah OceanGlass yang diperbuat daripada sisa plastik daripada lautan.

  Sementara itu, Aspire 7 dikuasakan oleh Intel Core i5-1240P Generasi Ke-12, GPU NVIDIA GeForce GTX 1650, RAM DDR4 8GB  (boleh ditingkatkan kepada 32GB) dan PCIe NVMe SSD 512GB. Ia mempunyai kadar penyegaran semula 144Hz dengan paparan Full HD 15.6 inci, bezel nipis, nisbah skrin-ke-badan 81%, disokong oleh Acer Color Intelligence dan fungsi Acer ExaColor untuk visual yang tepat.

  Seperti yang dijangkakan, WiFi 6 dan USB-C juga disediakan untuk pemindahan data sehingga 5 Gbps. Selain itu, reka bentuk terma menawarkan berbilang mod penyejukan melalui pintasan “Fn+F,” di mana kelajuan kipas boleh diselang-seli antara senyap, normal atau prestasi.

  Ad

  Sempena musim perayaan yang akan datang, pelanggan yang membeli Acer Swift 3 OLED baharu atau Acer Aspire 7 baharu sebelum 31 Disember 2022 boleh menebus kredit Touch n’ Go eWallet bernilai RM120 atau RM80. Pembelian produk terpilih lain yang layak boleh menebus kredit Touch n’ Go eWallet daripada RM20 sehingga RM200.

  Untuk maklumat lanjut, sila layari Facebook Acer Malaysia @AcerMalaysia atau hubungi Talian Maklumat Produk Acer di 1800-88-1288 (9 pagi – 6 petang, Isnin hingga Jumaat) atau e-mel ke [email protected].

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini. 

   

  Artikel Terkini

  PM rancang untuk semak semula perjanjian projek rangkaian 5G tempatan

  Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bahawa semua perjanjian berhubung projek pelaksanaan prasaran 5G di seluruh negara akan disemak semula bagi...

  realme 10 Pro 5G bakal dilancar di Malaysia pada 8 Disember 2022

  Hari ini, realme mengumumkan realme 10 Pro 5G yang akan tiba pada 8 Disember 2022 menampilkan telefon pintar paling nipis di Malaysia dalam peringkatnya.

  Xiaomi 13 Pro dalam pangkalan data SIRIM, bakal dilancar di Malaysia tidak lama lagi

  Pada asalnya, siri Xiaomi 13 ditetapkan untuk dilancarkan di China pada Khamis lalu, 1 Disember tetapi ia telah ditangguhkan ke tarikh yang masih belum...

  DNB dan Ericsson menang kategori ‘Vendor Terbaik Inovasi 5G’ pada Anugerah Glotel 2022 di...

  Rangkaian 5G Malaysia telah meraih pengiktirafan di peringkat global pada Anugerah Glotel yang berprestij di London. Dalam majlis anugerah global tersebut, Ericsson dan Digital...

  HUAWEI WATCH D baharu bakal dilancar di Malaysia: Tampilkan ECG dan pemantauan tekanan darah

  Hari ini, HUAWEI Malaysia mengumumkan HUAWEI WATCH D baharu yang bakal dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi menampilkan teknologi ECG (electrocardiogram) dan alat pemantauan tekanan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  Ulasan Nothing Ear (stick) – Anda pilih gaya atau muzik?

  Nothing Ear (stick) ialah fon telinga wayarles terbaharu dan merupakan produk ketiga daripada syarikat Nothing setakat ini. Ear (stick) adalah produk teknologi...

  Ulasan PICO 4 VR – Set kepala VR sempurna untuk orang ramai

  Sejak Mark Zuckerberg mengubah nama syarikatnya daripada Facebook kepada Meta, industri realiti maya (virtual reality, VR) semakin mendapat perhatian yang tinggi daripada...
  X