fbpx
More

  AEON Bank dilancar sebagai bank digital patuh syariah pertama di Malaysia

  Pada hari ini, AEON Bank (M) Berhad telah dilancar sebagai bank digital patuh syariah pertama di Malaysia yang menawarkan pelbagai perkhidmatan perbankan digital peribadi serta pelbagai manfaat untuk para pelanggan AEON. Anda boleh muat turun aplikasi bank digital ini di Apple App Store atau Google Play Store.

  Antara perkhidmatan yang ditawarkan termasuklah Savings Account-i, Saving Pots, alat pengurusan belanjawan serta banyak lagi pada masa hadapan. Setiap pengguna yang mendaftarkan diri dengan AEON Bank akan menerima kad debit maya AEON Bank x Visa Debit Card-i, manakala mereka yang inginkan kad debit fizikal pula boleh melakukan sedemikian.

  Sebagai sebuah bank Islamik, AEON Bank mengamalkan perbankan yang patuh Syariah sepenuhnya. Pendaftaran juga boleh dilakukan melalui aplikasi AEON Bank sahaja dengan tiga langkah mudah.

  Selain pelbagai fungsi perbankan digital, satu ciri menarik yang unik untuk AEON Bank ialah ia disepadukan dengan pelbagai perniagaan yang berada bawah naungan AEON Group seperti AEON Mall, AEON Supermarket, La Boheme Bakery, AEON Wellness dan banyak lagi. Para pengguna AEON Bank akan menerima pelbagai manfaat seperti mata ganjaran AEON Points apabila membeli-belah di kedai-kedai tersebut.

  Pengguna akan menerima AEON Points apabila mereka menggunakan AEON Bank untuk melakukan transaksi di mana-mana sahaja, namun mereka akan menerima lebih banyak AEON Points dan manfaat lain jika mereka membeli-belah di mana-mana perniagaan AEON.

  AEON Points yang sudah dikumpul boleh ditukarkan kepada wang tunai yang akan dikreditkan ke dalam akaun AEON Bank pengguna.

  Sementara itu, para pelanggan AEON yang sudah menjadi ahli AEON Points Programme akan menjadi ahli AEON Bank secara automatik dan AEON Points yang sudah dikumpulkan sebelum ini akan kekal dalam AEON Bank.

  Bagi menyambut pelancarannya, pengguna AEON Bank yang mengaktifkan akaun mereka akan menerima 3,000 AEON Points, tiga kali ganda AEON Points untuk setiap transaksi yang menggunakan AEON Bank x Visa Debit Card-i serta kadar keuntungan 3.88% per annum.

  AEON Bank juga akan menganjurkan jerayawara umum di AEON Mall Shah Alam, Selangor sehingga 2 Jun 2024 di mana para pelawat boleh menyertai pelbagai aktiviti menarik, mendapatkan diskaun untuk makanan dan minuman serta banyak lagi. Ia juga akan dianjurkan di Kelantan, Kuala Lumpur, Johor, Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Perak, Melaka dan Sarawak dalam masa terdekat.

  Layari laman web AEON Bank untuk maklumat lanjut mengenai Bank digital ini. Beritahu kami di Facebook jika anda berminat menggunakannya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Lenovo Tab Plus dilancar di Malaysia: Tablet 11.5″ dengan skrin 2K, 8 pembesar suara...

  Pada hari ini, Lenovo Malaysia melancarkan Lenovo Tab Plus iaitu sebuah tablet berfokuskan hiburan, dengan lapan pembesar suara JBL Hi-Fi yang ditala...

  realme C65 akan dilancar di Malaysia pada 4 Julai 2024

  realme C65 akan dilancarkan di Malaysia pada 4 Julai 2024, meneruskan warisan 'Essential Plus' dalam siri C realme dengan penekanan baru pada...

  Kerana cinta dalam talian, penjawat awam ditipu dan rugi hampir RM150,000

  Seorang penjawat awam di Setiu, Terengganu mengalami kerugian RM148,200 selepas beliau menjadi mangsa sindiket penipuan percintaan dalam talian sejak awal bulan ini....

  MSI Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport dilancar di Malaysia: Komputer riba “gaming” edisi khas berharga...

  Selepas memperkenalkannya untuk pasaran antarabangsa pada awal bulan ini, MSI Malaysia memperkenalkan komputer riba gaming edisi khas MSI Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport...

  Acer Nitro ED343CUR H Curve rasmi di Malaysia: Skrin 100Hz 34″ berharga RM1,099

  Hari ini, Acer Malaysia mengumumkan monitor Nitro ED343CUR H Curve yang menampilkan resolusi UltraWide QHD dengan nisbah paparan 21:9, menawarkan pengalaman tontonan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  Segalanya yang anda perlu tahu tentang bank digital di Malaysia!

  Konsep "bank digital" kini merupakan sesuatu yang semakin mendapat tempat dalam kesedaran rakyat Malaysia, terutamanya dengan pengenalan dua operator bank dgital yang...
  X