fbpx
More

  Anda boleh dapatkan Samsung Galaxy A02 secara percuma dengan Digi!

  Pada bulan Ogos 2020, kerajaan Malaysia telah melancarkan pelan Jalinan Digital Negara (JENDELA) yang bermatlamat untuk meluaskan rangkaian 4G ke seluruh negara dan mempersiapkan infrastruktur kebangsaan dengan rangkaian 5G. Ini juga bermaksud rangkaian 3G akan ditamatkan pada akhir tahun ini bagi memberi laluan kepada 4G dan 5G.

  Walau bagaimanapun, ramai rakyat Malaysia masih menggunakan telefon 3G kerana mereka tidak mampu untuk menaik taraf kepada telefon 4G berikutan harganya yang mahal. Bagi menyelesaikan masalah ini, kerajaan juga telah melancarkan Program Jaringan Prihatin pada bulan Mei 2021 bagi membantu golongan B40 untuk memiliki gajet canggih yang menyokong rangkaian 4G namun dijual pada harga sangat mampu milik.

  Lebih-lebih lagi dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) terbaharu sehingga 14 Jun, situasi terkini yang memerlukan kita untuk bekerja atau belajar dari rumah pastinya akan berlangsung dalam tempoh yang agak lama lagi, jadi sebuah peranti elektronik yang boleh melakukan segala tugasan anda adalah sangat penting.

  Mujur, telefon pintar yang canggih kini boleh dibeli dengan harga yang sangat murah. Samsung Malaysia telah bekerjasama dengan Digi untuk menawarkan telefon pintar Samsung Galaxy A02 secara percuma kepada pelanggan prabayar Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle untuk harga RM35 sebulan. 

  Dengan bayaran pendahuluan sebanyak RM100, anda boleh dapatkan data internet sebanyak 30GB sebulan dan buat panggilan percuma tanpa had. Jika data 30GB itu masih tidak cukup, usah risau kerana anda masih boleh mendapatkan data 2GB percuma yang boleh digunakan untuk sejam setiap hari selama 12 bulan. Anda juga tidak akan terikat dengan sebarang kontrak melalui pelan ini.

  Samsung Galaxy A02

  Samsung Galaxy A02 dilengkapi skrin sentuh HD berukuran 6.5 inci, RAM 3GB, storan dalaman 32GB, bateri 5,000mAh, kamera 13MP+2MP, kamera swafoto 5MP dan cipset MediaTek MT6739W. Spesifikasi ini adalah cukup untuk membantu keluarga B40 melakukan sebarang tugasan kerja atau membantu para pelajar untuk melaksanakan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR).

  Jika anda menginginkan telefon yang lebih canggih, anda boleh dapatkan Samsung Galaxy A02s dengan harga yang sangat murah iaitu RM95 sahaja dengan pelan Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle. Ini adalah jauh lebih murah berbanding harga pasarannya sebanyak RM529.

  Galaxy A02s dilengkapi cipset Snapdragon 450, RAM 4GB, storan dalaman 64GB, pengecasan pantas 15W, serta kamera utama 13MP + kamera makro 2MP + sensor kedalaman 2MP. Spesifikasi ini bukan sahaja akan memudahkan anda bekerja dan belajar, malah membantu anda untuk menjalankan perniagaan dalam talian kerana telefon ini boleh mengambil gambar yang cantik, terutamanya dengan kehadiran sensor kedalaman untuk menghasilkan efek latar belakang yang kabur (bokeh)

  Jadi anda bolehlah ambil gambar menarik untuk produk yang ingin dijual dalam internet. Kalau mahu berniaga, mestilah perlu iklankan produk dengan mantap!

  Samsung Galaxy A02s

  Berikut adalah perbandingan spesifikasi di antara Galaxy A02 dengan Galaxy A02s:

  Galaxy A02Galaxy A02s
  Skrin6.5 inci6.5 inci
  Kamera3 kamera (2 belakang, 1 depan)4 kamera (3 belakang, 1 depan)
  RAM3GB4GB
  Storan32GB (storan luaran sehingga 1TB)64GB (storan luaran sehingga 1TB)
  Bateri5,000mAh5,000mAh dengan pengecasan pantas 15W
  Cipset MediaTek MT6739WSnapdragon 450
  HargaPercuma dengan langganan Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle (bayaran pendahuluan RM100)RM95 dengan langganan Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle (bayaran pendahuluan RM100)

  Pastinya tawaran ini adalah sangat menarik buat mereka yang terikat dengan masalah kewangan pada waktu PKP ini. Walaupun kita masih berada dalam situasi yang sukar, namun inisiatif oleh Samsung Malaysia dan Digi ini akan memudahkan anda untuk membeli telefon pintar dengan harga mampu milik bagi memudahkan lebih ramai orang memiliki gajet elektronik.

  Layari laman web Digi Prihatin untuk maklumat lanjut tentang promosi ini. Beritahu kami di Facebook jika anda akan berdaftar dengannya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Spesifikasi Redmi Note 11 tertiris, mungkin dilancar pada 11 November 2021

  Siri telefon pintar kelas pertengahan Redmi Note 10 telah dilancar untuk pasaran Malaysia pada bulan Mac lalu dan ia telah mendapat sambutan...

  Kerajaan akan mula mengawal selia perkhidmatan awan pada Januari 2022

  Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengumumkan bahawa mereka akan mula melaksanakan kawal selia ringan (light touch regulation) ke atas penyedia...

  Sony bekerjasama dengan Meizu untuk hasilkan telefon pintar Xperia khas

  Sony China telah mengumumkan bahawa mereka akan menjalinkan kerjasama dengan syarikat teknologi Meizu bagi meningkatkan jualan telefon pintar Xperia di China. Meizu...

  realme GT Neo2 dilancar: Snapdragon 870, cas pantas 65W, skrin 120Hz bermula ~RM1,775

  realme telah mula menjual telefon pintar kelas pertengahan realme GT Neo2 di India pada hari ini, beberapa minggu selepas ia diumumkan di...

  Netflix mungkin akan bangunkan permainan video berdasarkan Squid Game

  Siri televisyen Squid Game dalam perkhidmatan pelayaran Netflix merupakan siri yang amat popular di seluruh dunia sejak pengenalannya pada September lalu. Memandangkan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured