fbpx
More

  Anda boleh dapatkan Samsung Galaxy A02 secara percuma dengan Digi!

  Pada bulan Ogos 2020, kerajaan Malaysia telah melancarkan pelan Jalinan Digital Negara (JENDELA) yang bermatlamat untuk meluaskan rangkaian 4G ke seluruh negara dan mempersiapkan infrastruktur kebangsaan dengan rangkaian 5G. Ini juga bermaksud rangkaian 3G akan ditamatkan pada akhir tahun ini bagi memberi laluan kepada 4G dan 5G.

  Walau bagaimanapun, ramai rakyat Malaysia masih menggunakan telefon 3G kerana mereka tidak mampu untuk menaik taraf kepada telefon 4G berikutan harganya yang mahal. Bagi menyelesaikan masalah ini, kerajaan juga telah melancarkan Program Jaringan Prihatin pada bulan Mei 2021 bagi membantu golongan B40 untuk memiliki gajet canggih yang menyokong rangkaian 4G namun dijual pada harga sangat mampu milik.

  Lebih-lebih lagi dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) terbaharu sehingga 14 Jun, situasi terkini yang memerlukan kita untuk bekerja atau belajar dari rumah pastinya akan berlangsung dalam tempoh yang agak lama lagi, jadi sebuah peranti elektronik yang boleh melakukan segala tugasan anda adalah sangat penting.

  Mujur, telefon pintar yang canggih kini boleh dibeli dengan harga yang sangat murah. Samsung Malaysia telah bekerjasama dengan Digi untuk menawarkan telefon pintar Samsung Galaxy A02 secara percuma kepada pelanggan prabayar Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle untuk harga RM35 sebulan. 

  Dengan bayaran pendahuluan sebanyak RM100, anda boleh dapatkan data internet sebanyak 30GB sebulan dan buat panggilan percuma tanpa had. Jika data 30GB itu masih tidak cukup, usah risau kerana anda masih boleh mendapatkan data 2GB percuma yang boleh digunakan untuk sejam setiap hari selama 12 bulan. Anda juga tidak akan terikat dengan sebarang kontrak melalui pelan ini.

  Samsung Galaxy A02

  Samsung Galaxy A02 dilengkapi skrin sentuh HD berukuran 6.5 inci, RAM 3GB, storan dalaman 32GB, bateri 5,000mAh, kamera 13MP+2MP, kamera swafoto 5MP dan cipset MediaTek MT6739W. Spesifikasi ini adalah cukup untuk membantu keluarga B40 melakukan sebarang tugasan kerja atau membantu para pelajar untuk melaksanakan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR).

  Jika anda menginginkan telefon yang lebih canggih, anda boleh dapatkan Samsung Galaxy A02s dengan harga yang sangat murah iaitu RM95 sahaja dengan pelan Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle. Ini adalah jauh lebih murah berbanding harga pasarannya sebanyak RM529.

  Galaxy A02s dilengkapi cipset Snapdragon 450, RAM 4GB, storan dalaman 64GB, pengecasan pantas 15W, serta kamera utama 13MP + kamera makro 2MP + sensor kedalaman 2MP. Spesifikasi ini bukan sahaja akan memudahkan anda bekerja dan belajar, malah membantu anda untuk menjalankan perniagaan dalam talian kerana telefon ini boleh mengambil gambar yang cantik, terutamanya dengan kehadiran sensor kedalaman untuk menghasilkan efek latar belakang yang kabur (bokeh)

  Jadi anda bolehlah ambil gambar menarik untuk produk yang ingin dijual dalam internet. Kalau mahu berniaga, mestilah perlu iklankan produk dengan mantap!

  Samsung Galaxy A02s

  Berikut adalah perbandingan spesifikasi di antara Galaxy A02 dengan Galaxy A02s:

  Galaxy A02Galaxy A02s
  Skrin6.5 inci6.5 inci
  Kamera3 kamera (2 belakang, 1 depan)4 kamera (3 belakang, 1 depan)
  RAM3GB4GB
  Storan32GB (storan luaran sehingga 1TB)64GB (storan luaran sehingga 1TB)
  Bateri5,000mAh5,000mAh dengan pengecasan pantas 15W
  Cipset MediaTek MT6739WSnapdragon 450
  HargaPercuma dengan langganan Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle (bayaran pendahuluan RM100)RM95 dengan langganan Digi Prihatin 35 Prepaid Bundle (bayaran pendahuluan RM100)

  Pastinya tawaran ini adalah sangat menarik buat mereka yang terikat dengan masalah kewangan pada waktu PKP ini. Walaupun kita masih berada dalam situasi yang sukar, namun inisiatif oleh Samsung Malaysia dan Digi ini akan memudahkan anda untuk membeli telefon pintar dengan harga mampu milik bagi memudahkan lebih ramai orang memiliki gajet elektronik.

  Layari laman web Digi Prihatin untuk maklumat lanjut tentang promosi ini. Beritahu kami di Facebook jika anda akan berdaftar dengannya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Gambaran Xiaomi Mi 12 muncul dalam talian, dilengkapi kamera bawah skrin

  Terbaru, sebuah gambaran untuk peranti kelas andalan generasi baru Xiaomi Mi 12 telah muncul di dalam talian. Mi 12 dijangka akan dilancarkan...

  Fon kepala Razer Opus X dilancar: Dilengkapi ciri ANC, pemacu 40mm, harga serendah ~RM407

  Semalam, Razer telah mengumumkan kehadiran fon telinga wayarles terbaru mereka iaitu Razer Opus X. Yang menarik, peranti ini hadir dengan ciri pembatalan...

  Reka bentuk iPad mini baru muncul dalam talian, seakan iPad Air 2020

  iPad mini dilihat sebagai sebuah peranti yang lapuk jika dibandingkan dengan iPad Air dan iPad Pro baru. Sehingga kini, terdapat banyak sumber...

  Spesifikasi penuh HONOR 50, HONOR 50 Pro dan HONOR 50 SE tertiris sebelum pelancaran

  Pada 16 Jun minggu hadapan, HONOR akan memperkenalkan telefon pintar siri HONOR 50, siri premium yang pertama dari mereka setelah berpisah dari...

  realme X9 Pro muncul di pensijilan TENAA, dilengkapi kamera 50MP dan cipset SD 870

  Terbaru, sebuah telefon pintar jenama realme telah muncul di pensijilan TENAA. Telefon pintar tersebut hadir dengan nombor RMX3366 dan spesifikasi penuhnya telah...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured