fbpx
More

  Apple AirPods Pro 2 dilancar: Dilengkapi cip H2, ANC lebih kukuh, sistem kawalan baru bermula RM1,099

  Selain melancarkan siri telefon pintar iPhone 14 dan Apple Watch baharu dalam acara Far Out pada hari ini, Apple turut melancarkan model baharu untuk fon telinga wayarlesnya yang amat popular iaitu AirPods Pro 2nd Generation. Fon telinga ini menawarkan banyak penambahbaikan yang ketara berbanding model sebelumnya, seperti kualiti bunyi dan pembatalan hingar aktif (active noise cancellation, ANC).

  Penambahbaikan ini datang daripada cip H2 baru dalam AirPods Pro kali ini, di mana Apple mengatakan boleh membatalkan bunyi hingar sebanyak dua kali ganda berbanding model sebelumnya dan pada kadar 48,000 kali sesaat. Terdapat juga sebuah mod Adaptive Transparency yang boleh membatalkan bunyi bising daripada siren atau alatan bertukang.

  Ad

  Apple juga mengemas kini kawalan sentuh untuk AirPods Pro, di mana pengguna kini boleh melaraskan tahap bunyi dengan meleret (swipe) pada batang AirPods.

  Daripada segi kualiti bunyi, AirPods Pro kali ini mempunyai pemacu audio low-distortion baharu dan amplifier dalaman khas. Ia akan menghasilkan bunyi dengan bass lebih mendalam dan bunyi yang jelas untuk jurang frekuensi yang luas. Apple juga memperkenalkan sarung telinga (ear tips) dengan saiz XS untuk telinga yang lebih kecil bagi mengekalkan kualiti pembatalan hingar dan audio.

  Untuk hayat bateri pula, Apple mengatakan pengecasan penuh boleh bertahan sehingga enam jam dengan ANC diaktifkan, atau sehingga 30 jam jika ANC dimatikan serta digabungkan dengan bateri dalam bekas pengecas. Bekas pengecas itu menyokong pengecasan wayarles MagSafe dan Qi serta boleh dicas menggunakan pengecas Apple Watch.

  Ad

  Malangnya, pengecasan berwayar masih memerlukan kabel dengan port Lightning dan bukannya USB-C seperti yang dikhabarkan sebelum ini.

  Bekas fon telinga ini boleh dijejak menggunakan fungsi Find My atau bunyi daripada pembesar suara yang terdapat di dalamnya. Terdapat juga sebuah cangkuk untuk tali lanyard dan rating kalis air.

  Apple AirPods Pro 2nd Generation akan dijual pada harga RM1,099 di Malaysia, namun setakat ini tarikh penjualannya masih belum diumumkan. Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengannya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Instagram mungkin perkenalkan ciri tanda biru pengesahan, perlu bayar langganan bulanan

  Walaupun perkhidmatan pengesahan berbayar Twitter Blue yang diperkenalkan Elon Musk telah terbukti kontroversi, nampaknya Meta mungkin akan mengikutinya. Kod telah ditemui di...

  OnePlus bakal lancarkan peranti penyejukan 27W bersama OnePlus Ace 2

  Telefon pintar semakin lama semakin bertambah baik malah mampu bermain game yang mempunyai grafik tinggi. Tetapi satu masalah yang yang sering diadukan...

  HONOR Magic5 lulus pensijilan 3C, miliki pengecas pantas 66W

  HONOR sebelum ini mengumumkan bahawa pengumuman global siri HONOR Magic5 akan diadakan pada 27 Februari dalam acara MWC Barcelona yang akan datang...

  Eksklusif TechNave: Kod baucar RM200 untuk tempahan siri Samsung Galaxy S23!

  Seperti biasa dengan pelancaran telefon andalan Samsung, kami akan memberikan kod baucar untuk tempahan siri Samsung Galaxy S23. Baucar ini sah digunakan...

  Siri vivo X90 dilancar di Malaysia: Dimensity 9200, kamera ZEISS 50MP dan cip V2...

  Hari ini, vivo secara rasmi telah melancarkan telefon perdana baharu di Malaysia iaitu siri vivo X90. Siri ini membawakan dua pilihan telefon...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X