fbpx
More

  Apple Macbook Air 13″ & 15″ baharu dilancar: Bertahan 18 jam dengan cip M3 bermula RM5,199

  Apple telah lancarkan MacBook Air baharu yang menampilkan cip M3 yang kuat untuk meningkatkan prestasi pada peranti mudah alihnya. Dengan cip M3, MacBook Air mencapai kelajuan hingga 60% lebih cepat daripada model M1 sebelum ini dan sehingga 13 kali lebih cekap daripada MacBook Air berdasarkan Intel.

  Kemas kini ini juga termasuk Neural Engine yang lebih pantas sebagai komputer riba pengguna teratas untuk tugasan AI. Kedua-dua model 13 inci dan 15 inci mempamerkan reka bentuk yang ramping, hayat bateri sehingga 18 jam, paparan Liquid Retina serta ciri-ciri baru termasuk sokongan untuk dua paparan luaran dan Wi-Fi 6E yang lebih cepat.

  Cip M3 yang dibina menggunakan teknologi 3 nanometer yang terkini, memberikan prestasi CPU dan GPU yang lebih cepat, sehingga 24GB memori dan menyokong ciri-ciri lanjutan seperti penghantaran mesh dan ray tracing untuk gaming. Tambahan pula, cip M3 meningkatkan prestasi dalam pelbagai tugas untuk game, penyuntingan foto dan video serta produktiviti berbanding dengan model sebelumnya.

  Menggabungkan prestasi AI yang luar biasa, macOS memperkenalkan ciri-ciri pintar yang meningkatkan produktiviti dan kreativiti. Pengguna dapat mengakses ciri kamera yang kuat, teks-ke-ucapan secara langsung, terjemahan, ramalan teks, pemahaman visual dan ciri-ciri aksesibiliti. Ekosistem luas aplikasi menawarkan keupayaan AI yang canggih, daripada Bantuan Matematik AI hingga peningkatan foto dan penyuntingan video.

  MacBook Air baru dilengkapi dengan pelbagai ciri untuk meningkatkan pengalaman pengguna, termasuk kamera, mikrofon, dan sistem pembesar suara yang dipertingkatkan. Papan Kekunci Ajaib dengan Touch ID menyediakan akses yang cepat dan selamat ke peranti, manakala macOS Sonoma memperkenalkan widget serta alat-alat produktiviti dan pelbagai aplikasi yang dioptimumkan lebih memperkayakan pengalaman MacBook Air.

  Selaras dengan komitmen Apple terhadap kelestarian alam, MacBook Air baru dibuat dengan 50% kandungan kitar semula dan bertujuan untuk mencapai neutraliti karbon di seluruh rantaian bekalan pembuatan dan kitar hayat produknya menjelang 2030. Peranti ini memenuhi standard yang tinggi untuk kecekapan tenaga dan bebas daripada bahan berbahaya.

  Apple telah mendedahkan tawaran terbaharunya di mana model MacBook Air M3 13 inci bermula pada harga RM5,199 manakala model 15 inci bermula pada harga RM6,199. Adakah anda akan bertukar kepada Macbook Air M3?

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

  Sumber: Apple Newsroom

   

  Artikel Terkini

  nubia Flip 5G dilancar di Malaysia: Telefon lipat dengan skrin 6.9″, SD 7 Gen...

  Selepas dilancarkan untuk pasaran antarabangsa pada bulan Februari lalu, nubia Flip 5G akhirnya sudah tiba ke pasaran Malaysia sebagai telefon lipat pertama...

  Ini dia 4 fungsi Samsung Galaxy AI yang “power” gila!

  Pada awal tahun ini, Samsung telah melancarkan siri telefon pintar Samsung Galaxy S24 yang bukan sahaja menampilkan spesifikasi tercanggih untuk tahun ini,...

  realme akan lancarkan siri telefon P Series 5G pada 15 April 2024

  Beberapa hari lalu, realme berkongsi sebuah video pendek yang mengacah kehadiran siri telefon pintar baharu pada masa akan datang. Kini syarikat teknologi...

  HUAWEI tawarkan rebat sehingga RM500 untuk tablet MatePad Pro dan peranti lain

  Sempena sambutan Hari Raya Aidilifitri yang semakin hampir, HUAWEI Malaysia akan menganjurkan promosi khas untuk produk-produknya dengan program pertukaran Trade-In Programme. Dengan...

  ASUS tawarkan pakej komputer riba dengan TNG e-Duit Raya sehingga RM150

  Sambut Raya tahun ini bersama ASUS dengan membeli model-model terpilih sambil menerima Touch N Go (TNG) e-Duit Raya. Promosi pakej komputer riba...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X