More

  Dell umumkan komputer riba XPS 13 Plus dan monitor UltraSharp dalam acara CES 2022

  Dell telah mengeluarkan komputer baharu XPS 13 Plus semasa acara CES 2022. XPS 13 Plus merupakan antara komputer riba Dell yang berprestasi tinggi diilhamkan oleh Gen-Z. Komputer riba ini moden, bergaya dan kelihatan premium.

  Bahagian dalaman yang ringkas dengan paparan tepi ke tepi (edge-to-edge) menampilkan Express Charge 2.0 yang boleh mengecas sekitar 80% hayat bateri dalam masa kurang daripada sejam. XPS 13 Plus adalah sama ringan dan nipis mudah untuk di bawa kemana-mana sahaja. Ia direka bentuk untuk menjadi minimalis dan moden. Papan kekunci, baris fungsi, pad sentuh dan tempat letak tapak tangan dengan lengkungan di tepi memberikan keselesaan kepada pengguna. 

  Ad

  Ia hadir dalam warna terang Platinum dan gelap Graphite dengan kemasan premium dan estetik. Ia mempunyai cap kekunci yang lebih besar (zero-lattice), papan kekunci, ketukan kekunci yang cekap membolehkan anda bertukar antara media dan kekunci fungsi dengan mudah. Pad jejak tradisional telah digantikan dengan pad sentuh kaca lancar yang memberikan tindak balas haptik kepada sentuhan.

  Paparan InfinityEdge 4 sisi perintis Dell nemampilkan paparan tanpa bingkai dan Dell mengurangkan bilangan lapisan daripada skrin paparan untuk meningkatkan kejelasan dan mengurangkan berat. Ia dilengkapi dengan empat pembesar suara yang dipertingkatkan di mana dua pembesar suara di bawah papan kekunci dan pembesar suara yang lain dihalakan ke bahagian bawah komputer.

  Dell telah mencipta proses pembuatan yang lebih mudah dan cekap dengan mengurangkan sisa buangan dan jejak karbon keseluruhan. Pembungkusan baharu diperbuat daripada 100% bahan yang dikitar semula atau bahan boleh diperbaharui dengan dokumentasi kertas yang boleh diikitar semula.

  Ad

  Dell turut menerima CES Innovation Award Honoree bagi produk Dell UltraSharp 32 4K Video Conferencing Monitor yang menampilkan Webcam UltraSharp, mikrofon dwi yang membatalkan gema dan pembesar suara 14W. Teknologi IPS Black dan VESA DisplayHDR 400 memberikan anda resolusi 4K, kontras dan warna manakala ComfortView Plus pada monitor mengurangkan pancaran cahaya biru dan mengekalkan ketepatan warna.

  Ultrasharp baharu diiktiraf Microsoft Teams dan disertakan dengan ciri privasi dan produktiviti membolehkan anda menghidupkan dan mematikan dengan mudah menggunakan SafeShutter serta log masuk dan keluar dengan lancar. Akhir sekali, terdapat Dell Migrate untuk membantu anda memindahkan data dan fail dari mana-mana peranti Windows ke peranti XPS anda.

  Harga bagi XPS 13 Plus dan Dell UltraSharp 32 4K Video Conferencing Monitor masih tidak diketahui namun peranti ini bakal tiba di Malaysia pada Mac 2022 nanti. Lawati laman web rasmi Dell untuk ketahui lebih lanjut dan membuat pembelian prduk Dell. Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia. 

   

  Artikel Terkini

  Apple mungkin akan berhenti jual pengecas USB Power Adapter 5W

  Kebanyakan telefon pada waktu ini mempunyai kadar pengecasan yang sangat pantas, daripada 20W hinggalah 150W yang boleh mengecas penuh bateri dalam masa...

  HUAWEI MatePad Pro 11 – Apa yang best kali ni?

  HUAWEI Malaysia dah lancarkan tablet HUAWEI MatePad Pro 11 di Malaysia, jadi jom tengok apa yang baru dan menarik pada tablet flagship...

  Opensignal: Kuala Lumpur miliki kelajuan muat naik 5G terpantas di dunia

  Menurut laporan terbaru yang dikeluarkan hari ini oleh Syarikat Analisis Perkhidmatan Rangkaian Mudah Alih Opensignal, Kuala Lumpur, Malaysia memiliki muat naik rangkaian...

  Amazfit GTS 4 Mini dilancar di Malaysia: 120+ mod sukan, GPS dan sokong Amazon...

  Amazfit telah mengumumkan keluaran jam tangan pintar mampu milik terbaharunya untuk pasaran Malaysia iaitu Amazfit GTS 4 Mini. Menampilkan bingkai yang ringan...

  Siri vivo V25 akan dilancar di Malaysia pada 29 Ogos 2022

  vivo Malaysia bakal melancarkan telefon pintar kelas pertengahan vivo V25 pada hari Isnin, 29 Ogos 2022 jam 2:30 petang.

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X