More

  Disney atasi Netflix dengan pelanggan mencecah 221 juta orang

  Bilangan pelanggan video penstriman Disney meningkat kepada 221 juta mengatasi Netflix. Disney juga mengumumkan bahawa pelanggan yang ingin menonton kandungan Disney+ atau Hulu tanpa iklan perlu membayar lebih. Yuran bulanan untuk perkhidmatan Disney+ tanpa iklan akan meningkat 38% kepada $10.99 (~RM49) pada Disember.

  Namun, iklan disertakan dalam kandungan jika anda tidak mahu membayar lebih. Saham Disney meningkat 6.9 peratus kepada $120.15. Pada 2017, Disney mula menfokuskan pada perkhidmatan penstriman untuk bersaing dengan Netflix. Lima tahun kemudian, Disney mempunyai lebih ramai pelanggan penstriman daripada Netflix.

  Ad

  Pelanggan Disney+ meningkat sebanyak 14.4 juta pada suku tersebut. Ditambah pula dengan pelanggan Hulu dan ESPN+, penstriman Disney mencapai 221.1 juta pada akhir Jun. Disney mempunyai banyak ruang untuk pertumbuhan dalam pasaran dengan perkhidmatannya yang pantas dan pelanggan baharu akan terus meningkat.

  Untuk menarik pelanggan baharu, Disney akan menawarkan versi perkhidmatan tanpa iklan bermula 8 Disember dengan harga $7.99 (~RM35) sebulan iaitu harga yang sama seperti versi bebas iklan semasa. Pada bulan Disember, yuran bulanan Hulu akan meningkat sebanyak $1 dan harganya ialah $2 (~RM9).

  Menurut ramalan Disney, jumlah pengguna Disney+ akan mencecah 215 hingga 245 juta menjelang akhir September 2024. Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan nantikan berita seterusnya bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia. 

  Ad

  Sumber: ITHOME

   

  Artikel Terkini

  Video Instagram Stories kini tidak lagi dihadkan kepada 15 saat sahaja

  Buat para penggemar video pendek Instagram Stories, mereka kini boleh memuat naik video dengan tempoh yang lebih panjang ke dalam platform tersebut.

  Xiaomi Civi 2 bakal dilancar pada 27 September 2022, dilengkapi SD 7 Gen 1...

  Xiaomi telah mengesahkan bahawa mereka bakal melancarkan telefon pintar kelas pertengahan Xiaomi Civi 2 pada hari Selasa, 27 September 2022 di China....

  TikTok lancarkan ciri baharu, terdapat butang tidak suka pada komen

  TikTok telah mengumumkan sebelum ini bahawa terdapat ciri baharu akan datang ke platform yang telah diuji sejak awal tahun ini. Dilancarkan secara...

  Menteri Kesihatan umum semua hospital kerajaan bakal sediakan Wi-Fi percuma

  Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin semalam mengumumkan bahawa kerajaan akan menyediakan Wi-Fi percuma untuk pelawat dan pesakit di semua hospital kerajaan di Malaysia....

  Gedung Pengalaman Premium DJI terbesar di ASEAN dibuka di Sunway Pyramid

  DJI, syarikat global dalam pembangunan dan pembuatan dron awam dan teknologi kamera kreatif untuk kegunaan peribadi, secara rasmi telah melancarkan Gedung Pengalaman...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X