fbpx
More

  Dyson Zone dilancar: Fon kepala dengan fungsi penulenan udara berharga ~RM4,170

  Dyson mengumumkan beberapa hari lalu bahawa mereka akan melancarkan produk audio pertamanya iaitu fon kepala Dyson Zone dengan sistem penulen udara. Seperti namanya, ia adalah peranti fon kepala dan pembersih udara.

  Dyson Zone menyediakan audio yang berkualiti dan pengurangan hingar aktif yang baik. Pada masa yang sama, penapis dwi-penulenan yang dipasang pada penutup telinga pada kedua-dua belah juga boleh menangkap 99% zarah sekecil 0.1 mikron, menyerap gas berbahaya seperti nitrogen dioksida dan sulfur dioksida.

  Ad

  Dengan bantuan motor mikro 10,000 rpm, udara segar boleh dihantar ke rongga mulut dan hidung. Menurut Dyson, Dyson Zone mengambil masa 6 tahun untuk dibangunkan dan telah melalui lebih daripada 500 model. Untuk pembangunan, makmal juga mensimulasikan sekumpulan badan manusia simulasi dengan paru-paru mekanikal.

  Audionya dilengkapi unit gegelung dinamik 40mm dengan julat tindak balas frekuensi 6Hz hingga 21kHz. Dyson Zone mempunyai bateri berkapasiti 2,600mAh dan mengambil masa 3 jam untuk mengecas sepenuhnya. Penggunaan ciri pengurangan hingar boleh bertahan sehingga 50 jam.

  Walau bagaimanapun, selepas memasang topeng dan menghidupkan fungsi penulenan udara, hayat bateri akan dikurangkan kepada 1.5 jam dalam gear maksimum. Selain itu, Dyson Zone mempunyai berat 670g dan set kepala wayarles tanpa topeng ialah 595g.

  Ad

  Dyson Zone kini menerima tempahan untuk ahli berdaftar di laman web rasmi di China dan harga global ialah AS$949 (~RM4,170). Masih belum dapat dipastikan sama ada ia akan diperkenalkan di Malaysia.

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini. 

  Sumber: Gizchina

   

  Artikel Terkini

  KKD bakal tubuhkan Suruhanjaya Keselamatan Siber Malaysia

  Kerajaan bercadang untuk menubuhkan Suruhanjaya Keselamatan Siber Malaysia sebagai sebahagian daripada usaha memperkukuh keselamatan siber di negara ini, kata Menteri Komunikasi dan...

  MYAirline tawarkan pilihan bagasi 15kg dan tempat duduk percuma, tambang sehala serendah RM39

  MYAirline telah membuat Jualan Super dan melanjutkan tawara tersebut untuk tempoh perjalanan antara 1 Ogos hingga 27 Oktober 2023. Mulai hari ini...

  OnePlus paparkan gambar-gambar rasmi untuk Buds Pro 2 dan OnePlus Pad

  OnePlus bakal menganjurkan acara pelancaran besar pada 7 Februari 2023, di mana mereka akan melancarkan banyak produk seperti telefon pintar OnePlus 11...

  Siri Mi Pad 6 mungkin dilancar pada suku kedua 2023, tampilkan cipset Snapdragon 870...

  Siri Mi Pad 5 dijangka akan membawa penggantinya tahun ini iaitu siri Mi Pad . Mi Pad 6 membawa kod "pipa" dan...

  realme GT Neo5 akan dilancar pada 9 Februari ini

  Hari ini, relame mengumumkan secara rasmi bahawa realme GT Neo5 akan dilancarkan pada 9 Februari, 2:00 petang di China dan waktu Malaysia....

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X