fbpx
More

    Spesifikasi dan harga Apple iPhone 12 Pro Max di Malaysia

     4.9 daripada 5   69 Penilaian
    Varian:

    Apple iPhone 12 Pro Max dikuasakan oleh pemproses CPU Apple A14 Bionic (5 nm) dengan storan 128GB NVMe, 6GB RAM, Other Variants: 256/512GB. Peranti ini juga mempunyai skrin 6.7-inci Super Retina XDR OLED. Ia mempunyai kamera belakang Quad: 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift stabilization (IBIS) + 12 MP, f/2.2, 65mm (telephoto), 1/3.4", 1.0µm, PDAF, OIS, 2.5x optical zoom + 12 MP, f/2.4, 120˚, 13mm (ultrawide), 1/3.6" + TOF 3D LiDAR scanner (depth)MP dan menyokong Wifi, Bluetoth, NFC, GPS, HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A, 5G dan EV-DO Rev.A 3.1 Mbps. Ia juga dilengkapi dengan Li-Ion 3687 mAh dengan ketebalan peranti 7.4 mm, seberat 228g, dan menggunakan iOS 14.1, upgradable to iOS 14.7.

    Harga Apple iPhone 12 Pro Max di Malaysia bermula pada RM5299.

    Spesifikasi Apple iPhone 12 Pro Max

    Dilancarkan
    Release Status Release 2020, Oct 13
    Prestasi
    CPU Hexa-core (2x3.1 GHz Firestorm + 4x1.8 GHz Icestorm)
    Chipset Apple A14 Bionic (5 nm)
    GPU Apple GPU (4-core graphics)
    Memory 128GB NVMe, 6GB RAM, Other Variants: 256/512GB
    Card Slot No
    Battery Li-Ion 3687 mAh, non-removable (14.13 Wh) battery
    Fast charging 20W, 50% in 30 min (advertised)
    USB Power Delivery 2.0
    Qi magnetic fast wireless charging 15W
    Up to 80 h
    OS iOS 14.1, upgradable to iOS 14.7
    Skrin
    Display Type Super Retina XDR OLED, HDR10, Dolby Vision, 800 nits (typ), 1200 nits (peak)
    Display Size 6.7 inches, 109.8 cm2 (~87.4% screen-to-body ratio)
    1284 x 2778 pixels, 19.5:9 ratio (~458 ppi density)
    Display Features Scratch-resistant ceramic glass, oleophobic coating
    Wide color gamut
    True-tone
    Badan
    Body Dimension 160.8 x 78.1 x 7.4 mm
    Body Weight 228g
    Body Type Glass front (Gorilla Glass), glass back (Gorilla Glass), stainless steel frame
    IP68 dust/water resistant (up to 6m for 30 mins)
    Apple Pay (Visa, MasterCard, AMEX certified)
    Colors Silver, Graphite, Gold, Pacific Blue
    Kamera
    Rear Camera Quad: 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift stabilization (IBIS) + 12 MP, f/2.2, 65mm (telephoto), 1/3.4", 1.0µm, PDAF, OIS, 2.5x optical zoom + 12 MP, f/2.4, 120˚, 13mm (ultrawide), 1/3.6" + TOF 3D LiDAR scanner (depth)
    Front Camera Dual: 12 MP, f/2.2, 23mm (wide), 1/3.6" + SL 3D, (depth/biometrics sensor)
    Video 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, 10‑bit HDR, Dolby Vision HDR (up to 60fps), stereo sound rec.
    Selfie: 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS
    Camera Features Dual-LED dual-tone flash, HDR (photo/panorama)
    Selfie: HDR
    Komunikasi
    Sim Card Single SIM (Nano-SIM and/or eSIM) or Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) - for China
    Data Speed HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A, 5G, EV-DO Rev.A 3.1 Mbps
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, hotspot
    Bluetooth 5.0, A2DP, LE
    NFC Yes
    USB Lightning, USB 2.0
    Sensor
    Sensor Face ID, accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
    GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
    Audio
    Loud Speaker Yes, with stereo speakers
    -23.8 LUFS (Very good)
    3.5mm Jack No
    *Ciri dan spesifikasi boleh berubah tanpa pemberitahuan.

    Ulasan & Rating Pengguna:

    Tapis:    
     
     4.9 daripada 5    Jom Nilai
    Azwan Mohd Rashid
    Nice,awesome n cool
    Hp ini sesuai bagi pengguna yg malas nak edit2 gambar dan untuk orang yg berlagak kaya.
    Sangat lancar
    Berat dan besar
    23 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Ayah Amie
    Mantap Dan lady terbaik la
    Mantap
    Tiada
    19 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Nik ya Wan Ramlah
    Saya teringin nak pakai iphone 12 pro max
    Saya orng susah kan nak apa apa kene usaha sendiri nk belajar pun susah dngn fon skrin pecah bila lah buleh pakai iphone 12 pro max nie teringin sngt iii mmm
    Saya nak beli iphone 12 pro max tpi xde duit mampu tngk orng pakai je
    Nie pun saya pakai fon skrin yg pecah
    14 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Rahim Bosss
    Terbaik bagi pengemar apple
    Ape PON MMG terbaik
    Banyak fungsi2 yang bagus
    Batrry shja
    13 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Syed Mohd Faisal Al-Qudsi
    Terbaik
    Saya suka dgn ip 12 pro max kerana kamera yg bagus
    Menggunakan ios
    Bateri x tahan lama dan tiada refresh rate 120 hz
    09 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Leonex Arnel
    Tetang iphone 12 pro max
    Sy harap sy blh menangi iphone ini
    Camera lwa ,gb pun besar
    Tda bgi sy
    07 Sep 2021 *Ulasan Pemilik
    Fazly Amran
    Kualiti unggul dengan harga yang maksima
    Telefon ini memiliki kekuatannya yang tersendiri walaupun masih lagi ada kelemahannya
    Bingkai telefon diperbuat daripada aluminium, bateri bertahan lebih lama, kemampuan memproses yang laju, audio yang jelas dan prestasi fotografi dan videografi yang memuaskan
    Skrin masih 60Hz, tiada mod malam untuk kamera dan pengecas di jual berasingan
    30 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    KeeHeng Kwang
    i like the phone shape design
    Overall is good. Just disappointed on battery consumption after iOS 14.6
    the iOS is stable
    -battery consume high after upgrade to iOS 14.6 -3 cameras bump shall make in 1, to reduce dust collection -stainless steel edge easy get fingerprints
    14 Aug 2021 *Ulasan Pemilik
    Muhammad Faiz
    dah lama minat tapi x pernah dapat
    saya harap saya dapat iphone ni dh lama saya nk tapi x pernah dapat
    camera lawa, storage banyak, bateri lambat habis dan bagi saya iphone ni paling best antara iphone lain
    tiada
    13 Aug 2021
    Muhammad Syahrin
    Phone yang terbaik
    Saya harap saya dapat iphone 12 pro max ni😔saya xde duit nak beli.iphone 12 pro max memang yang terbaik 👍
    Kamera phone yang cantik Dan video yang cantik battery thn lama.screen yang cantik.screen yang than lasak.
    Tiada
    02 Aug 2021 *Ulasan Pemilik

    Komen: