fbpx
More

  HP Victus 16 dilancar di Malaysia: Komputer riba “gaming” bajet bermula RM3,749

  Jika anda sedang mencari sebuah komputer riba gaming yang lebih mampu milik berbanding kebanyakan komputer jenama lain, HP Victus 16 mungkin adalah produk sesuai untuk anda. HP Victus adalah sebuah barisan produk baharu daripada HP yang memfokuskan pada komputer riba gaming kelas pertengahan dan dijual pada harga lebih murah berbanding HP OMEN.

  HP Victus dilengkapi cipset Intel Core i7-12700H atau AMD Ryzen 7 6800H, namun harga untuk varian AMD adalah lebih mahal sedikit berbanding varian Intel. Komputer ini juga turut dipasangkan bersama perisian OMEN Gaming Hub di mana pengguna boleh mengakses Performance Mode, Network Booster dan System Vitals untuk meningkatkan prestasi gaming.

  Ad

  Spesifikasinya terdiri daripada skrin 16 inci dengan resolusi Full HD dan kadar segar semula 144Hz, serta pemprosesan grafik NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU 6GB atau AMD Radeon RX 680M. Ia juga disediakan dengan RAM DDR5-4800MHz sehingga 32GB.

  Untuk storan, ia menawarkan SSD PCIe Gen4 sehingga 1TB atau dwi-SSD yang menyokong storan RAID 0 serta Intel Optane Memory. Berikut adalah harga untuk Victus 16:

  HP Victus 16 boleh dibeli di laman web HP Online Store, Shopee atau Lazada. HP Malaysia juga akan memandu lori HP Gaming Truck sekitar Lembah Klang, Johor dan Penang bagi mempromosikan komputer ini. Dengan cogan kata #PlayToProgress, kenderaan ini dilengkapi komputer dan aksesori terbaru dalam siri HP OMEN dan HP Victus.

  Ad

  Para pemain juga boleh menyertai #HPGameOn9 Challenge di HP Gaming Truck, di mana anda boleh bersaing dalam CS:GO, DOTA 2, PUBG atau Valorant untuk peluang memenangi Victus 16. Beritahu kami di Facebook jika anda akan membeli komputer ini dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Ulasan OPPO A77s – Telefon bajet dengan reka bentuk ringkas

  Siri OPPO A merupakan antara telefon kelas permulaan yang sangat popular di Malaysia dan kini OPPO Malaysia memperkenalkan peranti terbaru dalam siri...

  OPPO A77s dilancar di Malaysia: SD 680, paparan LCD 6.56″ dan kamera 50MP berharga...

  OPPO mengumumkan bahawa OPPO A77s kini boleh didapati di Malaysia membawa banyak persamaan dengan yang asal kecuali cipset dan sistem kameranya.

  OPPO Band 2 dilancar di Malaysia: AMOLED 1.57″, 100 mod sukan dan bateri tahan...

  Selain melancarkan OPPO A77s, OPPO Malaysia hari ini juga melancarkan OPPO Band 2 iaitu jam tangan pintar penjejakan kecergasan terbarunya untuk pasaran...

  Siri Google Pixel 7 dilancar: Tensor G2, paparan AMOLED 6.3″ dan kamera 50MP bermula...

  Google melancarkan siri Google Pixel 7 pada hari ini yang merangkumi Google Pixel 7 Pro dan Google Pixel 7. Siri Pixel 7 ini dikuasakan oleh cipset Tensor...

  TIME tawarkan pelan 2Gbps bermula di Mont Kiara, Segambut dan Desa Park City

  Sebelum ini, kami melaporkan video iklan 2Gbps oleh TIME Malaysia di Kuala lumpur City Centre (KLCC) di mana pelan tersebut dilancarkan pada...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X