fbpx
More

  HUAWEI MatePad Air dan MatePad 11.5″ dilancar di Malaysia: Tablet produktiviti bermula RM1,499

  Sebagai sebahagian daripada pelancaran untuk barisan produk Super Device pada hari ini, HUAWEI Malaysia turut melancarkan tablet baharu untuk tahun 2023 iaitu HUAWEI MatePad Air dan HUAWEI MatePad 11.5-inch.

  HUAWEI MatePad Air merupakan tablet pertama daripada HUAWEI yang menawarkan skrin dengan kadar segar semula 144Hz, skrin HD FullView Display dengan resolusi 2.8K dan nisbah skrin-ke-badan setinggi 3:2.

  Dengan badan senipis 6.4mm dan berat 508 gram sahaja, tablet ini sesuai digunakan oleh golongan profesional yang inginkan saiz skrin besar namun dengan reka bentuk yang mudah dibawa. Ia juga boleh dihubungkan dengan dua pasang fon telinga wayarles HUAWEI pada masa yang sama untuk berkongsi pendengaran atau menyertai panggilan video dengan seorang lagi pengguna yang lain.

  Tablet ini turut dilengkapi aplikasi WPS Office untuk kerja-kerja produktiviti mirip PC dan HUAWEI Notes yang diperbaharui dengan pelbagai fungsi seperti banyak pilihan jenis berus, kekunci pintas dan banyak lagi.

  Ia boleh dipautkan dengan stilus HUAWEI M-Pencil dan papan kekunci HUAWEI Smart Magnetic Keyboard untuk penggunaan seperti komputer riba. Untuk komunikasi, anda boleh masukkan kad SIM supaya ia boleh dihubungkan dengan rangkaian internet LTE.

  Dengan fungsi Super Device, tablet ini boleh dhubungkan dengan pelbagai jenis peranti HUAWEI seperti komputer MateBook dan telefon pintar untuk pemindahan fail yang cepat dan mudah.

  Sementara itu, HUAWEI MatePad 11.5-inch pula mempunyai skrin dengan kadar segar semula 120Hz dan pengiktirafan perlindungan mata TÜV Rheinland. Ia turut dilengkapi empat pembesar suara Histen 8.0 dan boleh dipautkan dengan papan kekunci, tetikus dan stilus M-Pencil untuk mirip komputer.

  Berikut adalah senarai harga untuk dua tablet ini:

  HUAWEI MatePad Air (8GB+256GB, LTE): RM2,799
  HUAWEI MatePad 11.5″ (6GB+128GB, WiFi): RM1,499
  HUAWEI MatePad 11.5″ (6GB+128GB, LTE): RM1,699

  Pra-tempahan akan dibuka sehingga 21 Julai, manakala jualannya akan bermula secara rasmi pada 22 Julai. Kedua-dua tablet akan didatangkan dengan papan kekunci dan stilus secara percuma, serta hadiah menarik dengan nilai sehingga RM1,098.

  Layari laman web HUAWEI Malaysia untuk maklumat lanjut mengenai tablet ini. Beritahu kami di Facebook jika anda akan membelinya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Lenovo Tab Plus dilancar di Malaysia: Tablet 11.5″ dengan skrin 2K, 8 pembesar suara...

  Pada hari ini, Lenovo Malaysia melancarkan Lenovo Tab Plus iaitu sebuah tablet berfokuskan hiburan, dengan lapan pembesar suara JBL Hi-Fi yang ditala...

  realme C65 akan dilancar di Malaysia pada 4 Julai 2024

  realme C65 akan dilancarkan di Malaysia pada 4 Julai 2024, meneruskan warisan 'Essential Plus' dalam siri C realme dengan penekanan baru pada...

  Kerana cinta dalam talian, penjawat awam ditipu dan rugi hampir RM150,000

  Seorang penjawat awam di Setiu, Terengganu mengalami kerugian RM148,200 selepas beliau menjadi mangsa sindiket penipuan percintaan dalam talian sejak awal bulan ini....

  MSI Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport dilancar di Malaysia: Komputer riba “gaming” edisi khas berharga...

  Selepas memperkenalkannya untuk pasaran antarabangsa pada awal bulan ini, MSI Malaysia memperkenalkan komputer riba gaming edisi khas MSI Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport...

  Acer Nitro ED343CUR H Curve rasmi di Malaysia: Skrin 100Hz 34″ berharga RM1,099

  Hari ini, Acer Malaysia mengumumkan monitor Nitro ED343CUR H Curve yang menampilkan resolusi UltraWide QHD dengan nisbah paparan 21:9, menawarkan pengalaman tontonan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  Segalanya yang anda perlu tahu tentang bank digital di Malaysia!

  Konsep "bank digital" kini merupakan sesuatu yang semakin mendapat tempat dalam kesedaran rakyat Malaysia, terutamanya dengan pengenalan dua operator bank dgital yang...
  X