fbpx
More

  Ini cara untuk anda tonton dan ikuti Piala Dunia FIFA 2022 secara “online”

  Bermula semalam hingga 18 Disember ini, 32 pasukan bola sepak dari seluruh dunia akan berentap untuk menjuarai Piala Dunia FIFA 2022 di Qatar. Jika anda ingin menonton dan mengikuti Piala Dunia FIFA 2022, teruskan membaca kerana kami mempunyai beberapa cadangan untuk anda.

  Sebenarnya terdapat cara untuk menonton siaran langsung Piala Dunia secara percuma dalam talian dan siaran TV nasional. Anda juga boleh menonton siaran berbayar melalui Astro untuk kualiti yang lebih tinggi tetapi teruskan membaca dan ketahui cara menonton serta mengikuti Piala Dunia FIFA 2022 dalam talian di Malaysia.

  Ad

  RTM (percuma)

  Walaupun RTM hanya akan menyiarkan 41 daripada 64 perlawanan, anda boleh menontonnya di saluran TV2, Okey dan Sukan RTM TV tanpa sebarang kos. Untuk menstrim perlawanan ini dalam talian, anda boleh pergi ke RTMKlik tetapi perlu diingat bahawa mungkin terdapat sedikit gangguan dan ketidakstabilan pelayan (server).

  Anda juga boleh memuat turun apl RTMKlik sama ada di Google Play atau Apple App Store. Terdapat juga aplikasi RTM pada HUAWEI AppGallery jika anda menggunakan telefon HUAWEI.

  Astro melalui Sooka

  Jika anda ingin membayar untuk pilihan penstriman yang lebih baik, maka Astro melalui Sooka (sooka.my/en/sports) ialah salah satu pilihan yang lebih baik untuk dicuba. Walaupun anda boleh menonton perlawanan individu dengan harga RM9.90 setiap perlawanan, pas penuh Piala Dunia FIFA 2022 berharga RM49.90.

  Ad

  Anda juga boleh memuat turun aplikasi Sooka di Google Play atau Apple App Store. Walaupun Sooka menyediakan siaran yang lancar, anda perlu ambil perhatian bahawa ia sangat bergantung pada kualiti sambungan Internet. Kami mengesyorkan anda untuk melanggan internet rumah yang lebih pantas jika anda ingin menstrim dengan lancar.

  Carian Google

  Agak mengejutkan bahawa carian dalam aplikasi Google menyediakan lebih banyak maklumat tepat tentang Piala Dunia FIFA 2022 termasuk jadual perlawanan dan sebagainya. Cuma taip “Piala Dunia 2022” dan maklumat akan muncul di bawah bar carian.

  FIFA

  Jika anda ingin mengikuti Piala Dunia 2022 secara rasmi, anda boleh melawati laman rasmi FIFA (www.fifa.com) yang lengkap dengan semua jadual dan masa perlawanan. Terdapat juga Analisis Pasukan, Pemain untuk Ditonton dan juga beberapa video dokumentari yang mengikuti pemain tertentu bersama-sama dengan video rasmi Piala Dunia FIFA yang lain.

  Terdapat juga aplikasi FIFA+ yang mempunyai semua perkara di atas bersama-sama dengan game Fantasy mini bola sepak. Anda boleh memuat turun FIFA+ di Google Play Store dan Apple App Store.

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini. 

  Diterjemah: TN En

   

  Artikel Terkini

  ‘Samsung’ antara salah satu kata laluan yang paling banyak digunakan pada 2021

  Kajian terbaharu oleh syarikat penyelesaian pengurusan kata laluan, Nordpass telah mendedahkan bahawa "Samsung" atau "samsung" ialah salah satu kata laluan yang paling...

  Ini cara untuk anda tonton dan ikuti Piala Dunia FIFA 2022 secara “online”

  Bermula semalam hingga 18 Disember ini, 32 pasukan bola sepak dari seluruh dunia akan berentap untuk menjuarai Piala Dunia FIFA 2022 di...

  Samsung OLED smart TV dilancar di Malaysia: Pra-tempah bermula dari RM10,499

  Hari ini, Samsung Malaysia melancarkan TV pintar Samsung OLED baharu dengan harga bermula RM10,499. Mereka yang membuat pra-tempah sekarang sehingga 4 Disember 2022 akan menerima Soundbar...

  Peminat Samsung boleh “trade-in” siri Samsung Galaxy Watch 5, jimat sehingga RM1,899

  Samsung Malaysia telah mengumumkan bahawa peminat Samsung kini boleh melakukan pertukaran masuk untuk siri Galaxy Watch 5. Menurut syarikat itu, pertukaran masuk...

  Penggodam bocorkan data peribadi 5 juta penumpang dan pekerja AirAsia

  Maklumat peribadi sehingga 5 juta penumpang dan pekerja syarikat penerbangan tambang rendah AirAsia telah digodam dan dibocorkan. Menurut sumber, penggodam adalah daripada...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  Ulasan WIKO 10 – Asas, praktikal dan mesra bajet!

  Dua bulan selepas melancarkan dua varian telefon pintar mampu milik ke pasaran Malaysia, WIKO Malaysia sekali lagi memperkenalkan telefon pintar dengan harga...
  X