More

  Kekal tenang! 8 game ini boleh menemani anda di rumah untuk mencegah COVID-19

  Baru-baru ini, kerajaan Malaysia telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula pada 18 Mac (hari ini) sehingga 31 Mac. Kami tahu anda pasti bosan di rumah. Oleh itu, kami telah menyenaraikan lapan game mudah alih (iOS & Android) untuk menemani anda.

  #1 Pokemon Masters

  Pokémon Masters merupakan siri game role-play yang dibina oleh DeNA dan dikeluarkan oleh Pokémon. Game ini merupakan perlawanan real-time 3 lawan 3. Pertama, anda perlu mengalahkan semua pihak lawan untuk menang. Lama-kelamaan, anda akan dapat menaik taraf Pokémon anda melalui pergerakan baru atau apa sahaja yang terkumpul daripada perlawanan yang anda telah sertai. Jangan ketinggalan ya peminat Pokémon!

  Sumber: The Official Pokémon YouTube channel

  #2 Mario Kart

  Beralih kepada Mario Kart, game versi mudah alih ini juga boleh menjadi peneman anda! Game ini telah disesuaikan kepada gaya permainan untuk telefon mudah alih. Dengan beberapa pengawalan yang senang, anda akan dapat menyertai perlumbaan bersama karakter klasik Super Mario lain! Selain itu, setiap pusingan juga telah dikurangkan kepada dua pusingan dengan lapan pemain untuk perlumbaan yang pantas.

  Sumber: Nintendo Mobile

  #3 Epic Seven

  Jika anda lebih suka kepada fantasi, Epic Seven dengan jalan cerita yang menarik perlu ada dalam pustaka game anda. Game ini menceritakan tentang penyelamat yang cuba menyelamatkan dunia dan menemui pelbagai kebenaran sepanjang perjalanannya. Ini adalah game kad berasaskan-turn RPG yang hadir dengan pelbagai efek animasi.

  Sumber: EpicSeven

  #4 Sky: Children of the Light

  Tiada apa yang boleh menenangkan kita seperti game yang kaya dengan visual boleh lakukan. Telah dipilih sebagai ‘iPhone Game of the Year 2019’, Sky: Children of the Light dibina oleh thatgamecompany membenarkan anda menerokai langit sementara menyelongkar misteri bersama teman yang berbeza. Game ini menyokong 8 pemain dalam talian dengan visual dan efek bunyi yang mantap. Ia boleh didapati oleh pengguna iOS sahaja kerana game ini masih dalam tahap pra-pendaftaran untuk Android.

  Sumber: thatgamecompany

  #5 AFK Arena

  Game role-play seperti AFK Arena adalah salah satu pilihan baik untuk anda mengisi masa lapang. Merupakan sebuah game kad RPG, AFK Arena hadir dengan empat perlubaan, enam profesion, lebih daripada 200 wira unik dan ratusan kemahiran yang berbeza. Dengan gaya yang menarik dan warna lukisan yang menarik, anda pasti ingin mengumpulkan semua wira dalam game ini!

  Sumber: AFK Arena

  #6 LifeAfter

  Untuk kekal hidup dalam pandemik yang mengambil alih dunia, anda perlu menempuhi pelbagai cabaran dalam game perjuangan mudah alih ini. Apabila anda berasa sejuk dan lapar dalam dunia yang penuh cabaran ini, apakah pilihan yang anda lakukan untuk meneruskan kehidupan? Dengan LifeAfter, naluri perjuangan hidup merupakan elemen penting untuk memastikan anda selamat dalam halangan yang ekstrem.

  Sumber: LifeAfter

  #7 Penguin Isle

  Jika anda pernah bermimpi untuk memiliki penguin yang comel, Penguin Isle bakal merealisasikan impian anda! Dengan pembinaan empayar penguin, anda akan bertemu pelbagai makhluk comel daripada Antartika seperti jenis penguin dan anjing laut! Game ini juga merupakan salah satu pilihan dalam platform aplikasi.

  Sumber: HABBY

  #8 Archero

  Sementara dunia ditelan kegelapan, hanya seorang sahaja yang boleh menyelamatkannya iaitu Archer. Untuk melawan musuh dengan serangan tanpa henti, Archer perlu menggunakan kombinasi kemahirannya untuk memenangi cabaran. Anda boleh menerangi dunia melalui Archer, hanya menggunakan hujung hari anda!

  Sumber: HABBY

  Apa yang anda tunggu lagi? Muat turun game-game ini di telefon pintar anda dan mulakan pengembaraan! Beritahu kami pendapat anda mengenai game ini di laman Facebook dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita gaming lain.

  Diterjemahkan daripada TechNave.com

  Artikel Terkini

  Pelancaran siri Huawei P40, MatePad Pro dan Watch GT 2e di Malaysia pada 2 April ini (esok)

  Huawei telah melancarkan flagship siri Huawei P40 dan Watch GT 2e secara global melalui sebuah siaran langsung dalam talian pada minggu lalu....

  Hati-hati jika anda gunakan Zoom untuk mesyuarat dalam talian!

  Jika syarikat anda menggunakan aplikasi Zoom untuk mengadakan mesyuarat dalam talian sewaktu Perintah Kawalan Pegerakan (PKP), anda perlu berhati-hati kerana mesyuarat anda...

  Anda mungkin bakal boleh gunakan WhatsApp dalam beberapa peranti serentak

  Kemas kini WhatsApp terbaru mungkin telah memberi petunjuk bahawa aplikasi pemesejan itu akan memperkenalkan ciri bari untuk membenarkan beberapa peranti menggunakan nombor...

  Siri OnePlus 8 disahkan hadir dengan RAM LPDDR5, storan UFS 3.0 dan Snapdragon 865 oleh CEO OnePlus

  Melalui berita spesifikasi dan ciri teknologi siri OnePlus 8 yang lepas, kita sudah dapat menjangkakan cipset Snapdragon 865. Dengan pembanjiran maklumat yang...

  TikTok kini menawarkan perkhidmatan pelayaran filem

  Jika sebelum ini TikTok lebih dikenali sebagai platform media sosial untuk berkongsi video pendek yang menghiburkan, kini aplikasi tersebut menawarkan fungsi baru...

  Artikel Berkaitan