Kingston Technology hari ini melancarkan dua pemacu kilat (flash drive) USB Type-A iaitu DataTraveler Kyson dan DataTraveler Exodia. Kedua-dua pemacu ini mempunyai rekaan ringkas yang tidak mempunyai penutup (cap) berasingan serta gegelung kunci (key loop).
DataTraveler Kyson menampilkan kelajuan pemindahan fail yang tinggi sehingga 200MB/s (megabyte sesaat) untuk bacaan fail dan 60MB/s untuk pemindahan fail. DataTraveler Exodia pula adalah pemacu jenis mampu milik dengan hubungan USB 3.2 Gen 1 yang lebih pantas sebanyak 10x berbanding USB 2.0.
Kedua-dua pemacu terdapat dalam kapasiti 32GB, 64GB, 128GB dan 256GB. Berikut adalah senarai harga mengikut kapasiti memori:
Beritahu kami di Facebook jika anda akan membeli pemacu USB Kingston yang baru ini dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.








