fbpx
More

  Lenovo ThinkPad dan ThinkBook baharu dilancar: Komputer riba mudah alih berdaya AI

  Pada Mobile World Congress (MWC) 2024, Lenovo melancarkan rangkaian penyelesaian perkakasan dan perisian baharu yang menunjukkan komitmennya terhadap inovasi dan kemampanan dipacu AI. Antaranya adalah komputer riba perniagaan ThinkPad dan ThinkBook baharu yang dilengkapi dengan ciri AI untuk meningkatkan produktiviti dan kecekapan.

  Komputer riba ini menawarkan peningkatan prestasi dan mod serba boleh untuk menyesuaikan diri dengan pelbagai tugas. Terdapat paparan mudah alih ThinkVision M14t Gen 2 dan USB-C Slim Travel Dock yang direka untuk meningkatkan produktiviti tugasan anda. Lenovo juga memperkenalkan penyelesaian perisian seperti Lenovo Identity Advisor dan Smart Connect bertujuan untuk pemantauan identiti digital dan membuka kunci sinergi berbilang peranti untuk produktiviti maksimum.

  ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4
  ThinkPad T14 Gen 5

  Satu inovasi menonjol daripada Lenovo adalah ThinkBook Transparent Display Laptop Concept yang menampilkan paparan telus LED Mikro 17.3 inci perintis. Teknologi Micro-LED memastikan penglihatan optimum dalam mana-mana persekitaran dengan potensi untuk peningkatan lanjut dalam kualiti imej dan tetapan privasi. Konsep ini mempamerkan visi futuristik Lenovo untuk PC berkuasa AI, menggabungkan persekitaran digital dan fizikal dengan lancar.

  Lenovo turut memperkenalkan generasi baharu komputer riba perniagaan dikuasakan AI termasuk ThinkPad T14 Gen 5 dan ThinkPad T14s Gen 5. Ia menampilkan pemproses Intel Core Ultra dan Windows 11 sambil menawarkan keselamatan yang dipertingkatkan serta kecekapan kuasa. CoPilot dalam Windows 11 menyediakan bantuan AI merentasi pelbagai aplikasi, memperkemas tugas dan meningkatkan kreativiti.

  ThinkPad T16 Gen 3
  ThinkPad X12 Detachable Gen 2

  Komputer riba ThinkPad mengutamakan kemampanan daripada reka bentuk kepada pengurusan akhir hayat dengan ciri seperti bahan kitar semula dan pembaikian yang dipertingkatkan. ThinkPad T14 Gen 5 dan T16 Gen 3 mencapai skor kebolehbaikan iFixit yang tinggi, mencerminkan komitmen Lenovo untuk mengurangkan sisa elektronik dan memanjangkan kitaran hayat produk.

  Selain itu, Lenovo memperkenalkan peranti baharu seperti ThinkPad X12 Detachable Gen 2 dan ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4, menawarkan prestasi mudah alih dan serba boleh untuk profesional. Aksesori seperti monitor mudah alih ThinkVision M14t Gen 2 dan Lenovo ThinkPad Executive Backpack 16 inci meningkatkan lagi produktiviti semasa dalam perjalanan.

  Sistem Smart Connect, kerjasama antara Lenovo dan Motorola, membolehkan pengalaman berbilang peranti yang lancar, manakala Penasihat Identiti Lenovo menyediakan pemantauan dan perlindungan identiti digital.

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  vivo X100 Ultra bakal jadi telefon pintar dengan kamera profesional

  Baru-baru ini, Ketua Pegawai Eksekutif vivo membuat pengumuman yang cukup menarik tentang vivo X100 Ultra. vivo sedang menghasilkan telefon pintar baharu yang...

  Pengguna premium Turbo GPT-4 kini terima ChatGPT yang lebih pintar

  OpenAI secara rasminya telah melancarkan peningkatan GPT-4 Turbo kepada pengguna ChatGPT berbayar yang membawa rangsangan kepada kebolehan penulisan, pengekodan dan penaakulannya. Diumumkan...

  BYD mengacah EV “off-road” Leopard 3, bakal dilancar 16 April ini

  Anak syarikat BYD, Fangbao sedang bersiap sedia untuk memperkenalkan kenderaan off-road (luar jalan) elektrik terbaharunya iaitu Leopard 3 pada 16 April ini....

  WhatsApp tambah ciri chatbot AI, mudahkan komunikasi pengguna

  Kami percaya bahawa chatbot AI pasti menyusup ke dalam setiap aplikasi dan yang terbaharu ialah WhatsApp. Meta kini sedang menguji penambahan chatbot...

  TikTok uji ciri pempengaruh maya AI untuk promosi produk atas talian

  Sumber yang boleh dipercayai melaporkan bahawa TikTok sudah membangunkan fungsi manusia digital maya berasaskan AI yang direka untuk membantu peniaga platform e-dagang...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X