fbpx
More

  nubia Flip 5G dilancar di Malaysia: Telefon lipat dengan skrin 6.9″, SD 7 Gen 1 berharga RM2,499

  Selepas dilancarkan untuk pasaran antarabangsa pada bulan Februari lalu, nubia Flip 5G akhirnya sudah tiba ke pasaran Malaysia sebagai telefon lipat pertama oleh jenama tersebut. Ia menampilkan skrin utama berukuran 6.9 inci yang boleh dilipat dengan engsel mendatar, menjadikan reka bentuknya lebih kecil selepas dilipat.

  nubia mengatakan skrin dan engsel ini boleh tahan sehingga lebih 200,000 kali lipatan. Skrin ini mnempunyai gamut warna DCI-P3 sebanyak 100% dan kedalaman warna 10-bit untuk imej yang cantik, serta pemalapan PWM 2,160Hz dan pengiktirafan cahaya biru rendah SGS untuk tontonan yang lebih selesa pada mata.

  Selain skrin utama, ia mempunyai skrin luaran berbentuk bulat yang boleh memaparkan pelbagai aplikasi ringkas. Ia juga boleh digunakan untuk bantu anda mengambil gambar swafoto menggunakan kamera utama.

  Di belakang, ia mempunyai kamera utama 50MP dan sensor kedalaman (depth sensor), manakala di hadapan pula terdapat kamera swafoto 16MP. Kamera utamanya menyokong rakaman video 4K dengan teknologi penstabilan untuk video yang tidak gegar.

  Spesifikasi dalamannya terdiri daripada cipset Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, bateri 4,310mAh, pengecasan pantas 33W, RAM sehingga 20GB dan storan dalaman 256GB. Nampaknya nubia mengetengahkan telefon ini sebagai telefon kelas pertengahan yang lebih murah berbanding telefon Flip daripada jenama lain.

  Berikut adalah spesifikasi penuh untuk telefon ini:

  • Skrin lipat OLED berukuran 6.9 inci, resolusi 2790×1188, kadar segar semula 120Hz
  • Skrin luaran OLED berukuran 1.43 inci, resolusi 466×466
  • Cipset Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1
  • Storan dalaman 256GB
  • RAM 8GB, boleh dibesarkan secara maya sehingga 20GB
  • Storan dalaman 256GB
  • Kamera utama 50MP + sensor kedalaman 2MP
  • Kamera swafoto 16MP
  • Bateri 4,310mAh
  • Pengecasan pantas 33W
  • Pembesar suara stereo
  • Sistem operasi Android 13 dengan MyOS13
  • Pilihan warna hitam Cosmic Black atau emas Sunshine Gold
  • Harga: RM3,999

  nubia Flip 5G akan dijual di Malaysia secara rasmi bermula 15 April 2024. Jika anda membelinya sebelum 17 April 2024, anda boleh membelinya pada harga istimewa iaitu RM2,499 sahaja. Anda perlu gunakan baucar Lazada untuk dapatkan diskaun potongan harga RM1,500 dan jumlahnya adalah terhad.

  Jika anda terlepas promosi tersebut, pelanggan yang membelinya pada 18 April hingga 15 Mei 2024 masih boleh mendapatkan harga istimewa iaitu RM2,899. Tawaran ini hanya boleh didapati di Lazada.

  Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengan telefon lipat ini dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Apple WWDC 2024 akan dianjurkan pada 10 Jun, mungkin perkenalkan iOS 18

  Apple telah mengumumkan bahawa acara tahunan Worldwide Developers Conference (WWDC) untuk tahun ini akan berlangsung pada 10 hingga 14 Jun 2024 di...

  Panasonic LUMIX S9 dilancar di Malaysia: Kamera “full-frame” dengan reka bentuk kompak berharga RM7,599

  Pada hari ini, Panasonic Malaysia telah melancarkan Panasonic LUMIX X9 iaitu sebuah kamera bingkai penuh tanpa cermin (full-frame mirrorless) dengan reka bentuk...

  Lenovo Legion Go Lite bakal bersaing terus dengan ASUS ROG Ally X

  Permainan pegang tangan Lenovo Legion Go Lite masih belum dikeluarkan tetapi menjadi topik hangat akhir-akhir ini. Legion Go Lite diramalkan bakal bersaing...

  Senarai awal peranti OPPO yang akan dapat kemas kini Android 15

  Peminat peranti Android pasti menantikan pelancaran Android 15 yang menjanjikan banyak ciri menarik dan penambahbaikan berbanding pendahulunya, Android 13 dan Android 14....

  Pengguna iOS kini boleh bermain “game” di YouTube! – Playables

  YouTube merupakan syarikat terbaharu yang memperkenalkan permainan mudah alih yang tersedia di luar App Store. YouTube mengumumkan pelancaran rasmi Playables iaitu permainan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X