fbpx
More

  OPPO F17 Pro dan F17 dilancarkan di India dengan 4 kamera dan cas pantas 30W, berharga ~RM1301

  Semalam, OPPO telah melancarkan peranti terbaru mereka di India iaitu OPPO F17 Pro dan juga OPPO F17. Yang menariknya, OPPO menyatakan telefon ini adalah antara telefon tercantik untuk tahun ini kerana ia mempunyai reka bentuk yang menawan serta ketebalan 7.5mm dan berat 160g sahaja.

  Untuk OPPO F17 Pro, ia gunakan skrin 6.43 inci jenis Super AMOLED dengan resolusi 2,400 X 1080 piksel. Skrinnya mempunyai nisbah skrin-ke-badan 90.7% dengan puncak kecerahan 800 nits. Sedikit kecewa, telefon ini tidak mempunyai kadar segar semula yang tinggi dan hanya kekal pada 60Hz sahaja.

  Ad

  OPPO F17 Pro ini juga hadir dengan cipset Mediatek Helio P95 dengan solusi anti sekat yang menjadikan ia 22% lebih pantas dari OPPO F15 sebelum ini. Untuk kamera pula, ia menggunakan 4 kamera pada bahagian belakang dengan kamera utama 48MP serta dua kamera hadapan untuk gambar swafoto yang lebih cantik.

  Kamera utama OPPO F17 Pro 48MP f/1.8, kamera ultralebar 8MP f/2.2 serta dua sensor monokrom 2MP.

  OPPO F17 Pro ini juga mempunyai bateri sebesar 4,000mAh dengan pengecasan pantas Flash Charge 4.0 30W yang dapat mengecas penuh peranti ini dalam masa 53 minit sahaja. OPPO F17 Pro hadir dengan 3 warna iaitu Magic Blue, Matte Black dan Metallic White dengan satu varian sahaja, RAM 8GB dan storan 128GB.

  Selain itu, OPPO juga melancarkan versi OPPO F17 bukan Pro yang mempunyai spesfikasi yang hampir sama dengan versi Pro. Perbezaan yang ketara adalah cipset yang digunakan iaitu Snapdragon 662 serta kamera utama 16MP di belakang dan hanya satu kamera swafoto 16MP. OPPO F17 ditawarkan dengan 3 warna iaitu Navy Blue, Classic Silver dan Dynamic Orange.

  Ad

  Harga OPPO F17 Pro ialah INR 23,000 (~RM1301) dan mula dijual di India pada 7 September ini manakala harga dan tarikh keluaran OPPO F17 masih belum diberitahu lagi.

  Komen pendapat anda mengenai peranti ini di Facebook kami dan terus kekal bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  Lagi stok PlayStation 5 bakal mendarat! Beli PS5 di jualan elektronik Shopee 3 Mac...

  Jika sebelum ini anda masih belum berpeluang untuk mendapatkan konsol Sony PlayStation 5, ini adalah peluang terbuka untuk anda. Anda boleh membeli...

  nubia RedMagic 6 bakal dilengkapi kadar segar semula 160Hz, bacaan sentuhan 500Hz

  nubia mungkin masih tidak dikenali dalam kalangan peminat telefon pintar tempatan kerana peranti gaming ini biasanya tidak masuk di pasaran Malaysia. Terkini,...

  Teknologi AI “Deep Nostalgia” benarkan anda hidupkan semula gambar lama

  Baru-baru ini, laman Twitter telah dibanjiri pengguna yang memuat naik perkongsian gambar lama beranimasi. Kebanjiran perkongsian ini berpunca daripada teknologi kecerdasan buatan...

  Celcom akan menamatkan perkhidmatan 3G pada akhir tahun ini

  Hari ini, Celcom telah mengeluarkan laporan perniagaan untuk suku keempat (Q4) 2020 di mana satu maklumat menarik dalam laporan itu adalah keputusan...

  Ratusan lagu K-Pop dibuang dari Spotify kerana lesen yang tidak diperbaharui

  Lagu-lagu Korea yang terjejas akibat isu ini boleh didengari kembali dalam Spotify. Jika anda tidak boleh menikmati...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured