More

  Pandangan pertama HUAWEI P50 Pro: Telefon “flagship” dengan bentuk kamera yang unik!

  HUAWEI Malaysia bakal melancarkan telefon pintar andalan HUAWEI P50 Pro tidak lama lagi dan kami telah pun diberi peluang awal untuk menggunakan telefon tersebut. Seperti yang anda boleh jangkakan untuk sebuah telefon HUAWEI P, telefon ini mempunyai reka bentuk premium yang pasti akan menarik perhatian orang lain.

  Sekali pandang, HUAWEI P50 Pro mempunyai permukaan belakang yang sangat berkilauan mirip cermin. Ini juga bermaksud cap jari anda boleh melekat dengan mudah, namun perkara tersebut boleh diselesaikan dengan menggunakan sarung (casing). Warna yang telah dipinjamkan kepada kami adalah emas Cocoa Gold dan ia memang nampak sangat mewah.

  Ad
  Permukaan belakang HUAWEI P50 Pro yang sangat berkilauan
  Bonggol kamera HUAWEI P50 Pro yang terdiri daripada dua bulatan

  HUAWEI P50 Pro juga mempunyai bonggol kamera yang sangat unik, di mana ia terdiri daripada dua bulatan besar berwarna hitam yang menempatkan tiga kamera di bulatan atas dan satu kamera di bulatan bawah. Pada pendapat saya, bentuk bonggol kamera bulat ini adalah lebih menarik berbanding bentuk petak dalam HUAWEI P40 Pro.

  Di hadapan, ia mempunyai skrin OLED berukuran 6.6 inci yang melengkung (curved) di bahagian sisi. Warna yang dihasilkan dalam skrin ini adalah sangat terang manakala dengan kadar segar semula 120Hz Dynamic, sebarang aplikasi boleh digunakan dengan lancar. Pengimbas cap jari dalam skrin ini juga berfungsi dengan pantas untuk membuka skrin.

  Satu lagi perkara menarik tentang skrin HUAWEI P50 Pro adalah ia kini mempunyai kamera swafoto dalam lubang punch-hole kecil sahaja. Ini adalah penambahbaikan yang amat dialu-alukan, terutamanya daripada kamera swafoto berbentuk pil dalam skrin HUAWEI P40 Pro. Sempadan bezel yang sangat nipis di semua bahagian pula meningkatkan lagi pengalaman tontonan media dalam skrin ini.

  Ad
  Skrin OLED 6.6 inci dengan sisi melengkung
  Kamera swafoto dalam lubang punch-hole kecil
  Kotak HUAWEI P50 Pro

  Daripada segi audio pula, HUAWEI P50 Pro mempunyai pembesar suara stereo dan kualiti audio yang dihasilkan sangat jelas dan kuat, seperti yang anda boleh jangkakan untuk telefon andalan. 

  Setakat ini kami masih belum mencuba kamera serta prestasi telefon ini sepenuhnya, jadi kami akan komen tentangnya dalam ulasan penuh nanti. HUAWEI P50 Pro mempunyai fungsi fotografi yang sangat menarik, seperti zum digital sehingga 200x, teknologi XD Fusion Pro Super HDR, mod True-Focus Fast Capture dan banyak lagi. Selain itu, kameranya juga boleh merakam video 4K dengan penstabilan AI Image Stabilisation (AIS) Pro True Steady.

  Jadi, pastikan anda ikuti kami di Facebook dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk ulasan penuh HUAWEI P50 Pro nanti.

   

  Artikel Terkini

  Siri Xiaomi 12S akan dilancar pada 4 Julai 2022

  Xiaomi telah mengesahkan bahawa mereka bakal melancarkan siri telefon pintar andalan Xiaomi 12S di China pada 4 Julai 2022 jam 7:00 malam...

  Ulasan Logitech Lift – Tetikus ergonomik dengan bentuk pelik

  Tetikus komputer merupakan satu alat yang penting pada waktu ini kerana dalam kebanyakan tugas harian kita, tidak kira sama ada dalam pekerjaan...

  Malaysia mungkin hadkan kelajuan pada 25km/j untuk kenderaan mobiliti mikro tidak lama lagi

  Malaysia akan mengenakan garis panduan baharu mengenai penggunaan kenderaan mobiliti mikro di jalan raya dalam masa terdekat berdasarkan butiran terperinci di mana...

  Samsung Galaxy A23 5G muncul di Geekbench, dilengkapi Snapdragon 695

  Samsung Galaxy A23 dilancarkan pada Mac dan merupakan telefon dengan sambungan 4G yang dikuasakan oleh cipset Snapdragon 680. Beberapa bulan kemudian muncul...

  Semua model Apple iPad 2022 akan menggunakan USB-C

  Semua model iPhone baharu yang dikeluarkan pada musim luruh ini akan terus menggunakan port Lightning. Walau bagaimanapun, peralihan kepada USB-C mungkin akan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X