fbpx
More

  Razer Barracuda X dilancar di Malaysia: Fon kepala wayarles untuk “gaming” berharga RM459

  Razer Malaysia hari ini telah melancarkan Razer Barracuda X sebuah fon kepala wayarles yang dikhaskan untuk gaming dalam platform komputer, PlayStation, Nintendo Switch dan peranti Android. Tidak seperti kebanyakan fon kepala Razer lain yang mempunyai hiasan agresif, Barracuda X mempunyai rekaan ringkas dan berat 250g sahaja yang membuatkannya sesuai dipakai di mana-mana.

  Fon kepala ini dilengkapi pemacu (driver) 40mm Razer TriForce untuk penalaan (tuning) yang jelas di antara bunyi tinggi (highs), sedang (mids) dan rendah (lows). Ia turut menyokong teknologi bunyi persekitaran 7.1 Surround Sound dan THX Spatial Audio yang membenarkan pengguna untuk mengalami pengawasan situasi (sitational awareness) yang lebih jelas dalam game mereka.

  Ad

  Ia turut dilengkapi teknologi HyperClear Cardiod Mic untuk merakam suara pengguna dengan jelas sambil mengurangkan bunyi bising di sekelilingnya. Mikrofonnya boleh dicabut jika pengguna tidak ingin menggunakannya dan ingin memakai fon kepala ini di luar.

  Razer Barracuda X boleh dihubungkan secara wayarles kepada mana-mana empat peranti gaming tersebut melalui sebuah penerima (receiver) USB-C. Untuk peranti yang tidak mempunyai port USB-C, Razer turut menyediakan kabel USB-A kepada USB-C agar ia boleh digunakan dalam sebanyak peranti yang mungkin. Razer turut membekalkan kabel 3.5mm buat pengguna yang mengutamakan penggunaan wayar.

  Razer mengatakan baterinya boleh bertahan selama 20 jam dan ia dicas menggunakan port USB-C. Perlu diingati bahawa ia tidak boleh dihubungkan secara wayarles kepada Xbox atau melalui hubungan Bluetooth.

  Ad

  Ia akan dijual di pasaran Malaysia pada harga RM459 melalui laman web Razer atau pengedar sah. Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengan fon kepala wayarles ini dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   
   

  Artikel Terkini

  DHL Malaysia menaikkan kadar harga 4.9% pada Januari 2022

  DHL Express Malaysia akan menaikkan harga dengan kadar purata 4.9%, sementara bayaran tambahan untuk barangan yang berlebihan menjadi RM410 setiap satu  dan palet yang...

  Lin Min-Chen kini dilantik sebagai duta MSI Malaysia, tampilkan MSI Creator Z16

  Li Min-Chen, pelakon Malaysia yang kreatif dan terkenal dalam industri hiburan kini merupakan Duta Jenama Malaysia untuk pelancaran MSI Creator Z16.

  Apple AirPods 3 dan MacBook bakal dilancarkan tidak lama lagi

  Pada hari rasmi pelancaran produk Apple, syarikat terkemuka pengeluar peranti pintar itu telah melancarkan beberapa produknya iaitu siri iPhone 13, siri 7...

  Nokia anjurkan acara pelancaran pada 6 Oktober, mungkin perkenalkan tablet dan Nokia G50

  HMD Global telah mengesahkan bahawa mereka akan melancarkan sebuah acara pelancaran untuk jenama Nokia pada hari Rabu, 6 Oktober 2021 dan telah...

  realme GT Neo2: Mungkin berharga ~RM1,747 untuk RAM 8GB

  Sebelum perasmian realme GT Neo2 pada 22 September ini, realme telah mendedahkan beberapa spesifikasi utama dan reka bentuknya.  realme...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured