fbpx
More

  realme lancarkan peraduan, minta peminat idea Dynamic Island untuk telefon realme

  Dalam satu peraduan, realme mengatakan UI di sekeliling lubang kamera boleh berubah bentuk dan saiz yang berbeza untuk memaparkan panggilan telefon, makluman, pemberitahuan dan banyak lagi. Ciri ini amat serupa dengan Dynamic Island Apple yang diperkenalkan dalam iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max baru-baru ini.

  Syarikat itu telah meminta idea dan cadangan tentang cara ciri perisian sedemikian boleh dilaksanakan pada peranti realme. Peminat diminta menyerahkan imej, video dan ilustrasi tentang cara realme boleh melaksanakan versi Dynamic Island pada perantinya.

  Ad

  Peminat perlu menghantar ulasan dalam bentuk lukisan, GIF atau hanya teks dan menerangkan cara Pulau realme yang berpotensi, rupa dan cara ia akan memberi manfaat kepada pengguna. Pembangun UI realme akan melihat semua cadangan dan lebih tahu apa yang perlu dilakukan.

  Dalam imej yang dilampirkan pada cabaran itu, realme mempamerkan potongan tebuk lubang dengan cahaya kuning menunjukkan “Apakah pulau impian anda?”. realme berkata pembangun UI syarikat akan menggunakan idea pemenang dan mempertimbangkannya untuk peranti pada masa hadapan.

  Dynamic Island pada ‌iPhone 14 Pro‌ telah menerima ulasan positif daripada pengguna. Dengan ini, pembangun Android telah pun memulakan percubaan mereka untuk mencipta semula Dynamic Island pada peranti Android.

  Ad

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

  Sumber: Macrumors

   

  Artikel Terkini

  Ulasan OPPO A77s – Telefon bajet dengan reka bentuk ringkas

  Siri OPPO A merupakan antara telefon kelas permulaan yang sangat popular di Malaysia dan kini OPPO Malaysia memperkenalkan peranti terbaru dalam siri...

  OPPO A77s dilancar di Malaysia: SD 680, paparan LCD 6.56″ dan kamera 50MP berharga...

  OPPO mengumumkan bahawa OPPO A77s kini boleh didapati di Malaysia membawa banyak persamaan dengan yang asal kecuali cipset dan sistem kameranya.

  OPPO Band 2 dilancar di Malaysia: AMOLED 1.57″, 100 mod sukan dan bateri tahan...

  Selain melancarkan OPPO A77s, OPPO Malaysia hari ini juga melancarkan OPPO Band 2 iaitu jam tangan pintar penjejakan kecergasan terbarunya untuk pasaran...

  Siri Google Pixel 7 dilancar: Tensor G2, paparan AMOLED 6.3″ dan kamera 50MP bermula...

  Google melancarkan siri Google Pixel 7 pada hari ini yang merangkumi Google Pixel 7 Pro dan Google Pixel 7. Siri Pixel 7 ini dikuasakan oleh cipset Tensor...

  TIME tawarkan pelan 2Gbps bermula di Mont Kiara, Segambut dan Desa Park City

  Sebelum ini, kami melaporkan video iklan 2Gbps oleh TIME Malaysia di Kuala lumpur City Centre (KLCC) di mana pelan tersebut dilancarkan pada...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X