fbpx
More

  Reka bentuk dan warna rasmi OnePlus 12 didedahkan sebelum pelancaran 5 Disember ini

  OnePlus bakal mendedahkan OnePlus 12 di China pada 5 Disember 2023 dan sebuah imej promosi yang baru muncul di OPPO Mall mendedahkan reka bentuk belakang dan variasi warna telefon tersebut.

  Reka bentuk OnePlus 12 hampir serupa dengan OnePlus 11, mempunyai modul kamera bulat yang memuatkan tri-kamera, cincin sensor tambahan dan logo ‘H’ menunjukkan ia mempunyai sokongan Hasselblad. Lampu flash LED diletakkan di sudut kiri atas di luar modul kamera. Peranti ini akan disediakan dalam tiga warna iaitu Classic Black, Pristine White dan Vibrant Green seperti yang pernah dikhabarkan sebelum ini.

  Selain modul kamera oktagon, OnePlus memperkenalkan perubahan reka bentuk yang ketara dengan menempatkan semula Alert Slider ke sebelah kiri. Ujian dalaman menentukan bahawa meletakkan antena di antara jari telunjuk pengguna semasa gaming dalam keadaan mendatar adalah lebih optimum.

  OnePlus 12 menggunakan teknologi penyepaduan antena jalur penuh ultra-kompak dan Alert Slider Antena untuk mengekalkan kekuatan isyarat sementara mengoptimumkan ruang. Data ujian makmal menunjukkan peningkatan 3dB dalam isyarat antena permainan dan pengurangan 15% dalam kependaman permainan.

  Warna Flowy Emerald bertujuan untuk merapatkan teknologi dan keajaiban alam semula jadi. Pasukan reka bentuk mendapat inspirasi daripada Sungai Dart, merakam corak sungai mengalir menggunakan kamera telefoto periskop 3X OnePlus 12 dan kamera mudah alih Hasselblad generasi keempat. Teknologi AG termaju digunakan untuk mencetak tekstur ini pada permukaan kaca, menghasilkan reka bentuk yang direka dengan teliti yang selaras dengan teknologi canggih.

  Spesifikasi lain yang dikhabarkan termasuk paparan BOE X1 OLED 6.82 inci dengan resolusi 2K, kadar segar semula 120Hz dan kecerahan puncak sehingga 3,000 nits. Ia akan menggunakan ColorOS 14 berdasarkan Android 14 manakala versi global yang dijangka menggunakan OxygenOS 14 berdasarkan Android 14.

  OnePlus 12 mempunyai kamera swafoto 32MP dan kamera belakang termasuk kamera utama LYT-808 dengan OIS 50MP, lensa ultra-lebar IMX581 48MP dan kamera telefoto periskop 64MP dengan zum optik 3x. Dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 3, ia menawarkan RAM LPDDR5x sehingga 16GB dan storan UFS 4.0 sehingga 1TB. Peranti ini dilengkapi dengan bateri 5,400mAh yang menyokong pengecasan berkabel 100W dan wayarles 50W.

  Ia turut dijangka akan dilancarkan secara global pada Januari 2024. Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

  Sumber: Gizmochina

   

  Artikel Terkini

  Siri Xiaomi 15 dilaporkan bawa pengimbas cap jari ultrasonik dalam skrin

  Xiaomi dilaporkan sedang membangunkan telefon pintar siri Xiaomi 15 untuk pasaran China, berikutan kejayaan Xiaomi 14 dan 14 Pro yang diperkenalkan pada...

  Apple dijangka umumkan produk baharu pada minggu ini

  Apple mungkin sedang bersiap sedia untuk memperkenalkan produk baharu minggu ini melalui siaran akhbar di laman webnya, menurut MacRumors. Walaupun produk khusus...

  Malaysia menjadi negara pertama terima Nothing Phone (2a)

  Nothing akan melancarkan Phone (2a) dan untuk menandakan peristiwa itu sambil mengeluarkan himpunan edisi terhad yang dipanggil #THE100. Kuala Lumpur akan menjadi...

  vivo X Fold3 Pro mungkin bakal jadi telefon lipat pertama dengan Snapdragon 8 Gen...

  Maklumat awal mengenai telefon pintar lipat vivo X Fold3 kini sudah mula tertiris dalam platform media sosial Weibo. Menurut pengkhabar berita teknologi...

  Samsung Galaxy Ring tidak boleh digunakan dengan peranti iOS, boleh digunakan dengan peranti Android

  Samsung telah memperkenalkan peranti boleh pakai seterusnya, cincin pintar Samsung Galaxy Ring, dalam acara Mobile World Congress (MWC) 2024 yang berlangsung pada...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X