More

  Reka bentuk siri iPhone 15 telah didedah, mungkin bawa saiz paparan seperti siri iPhone 14

  Siri Apple iPhone 14 adalah antara peranti yang dinanti-nantikan untuk tahun 2022. Kami menjangkakan pelancarannya pada bulan September ini dengan peningkatan yang menarik daripada segi reka bentuk, prestasi dan kamera. Walaupun iPhone 14 masih belum dilancarkan, berita mengenai iPhone 15 sudah pun muncul. 

  Baru-baru ini, khabar angin menunjukkan bahawa iPhone 15 akan menjadi peranti yang terakhir dengan port lightning sebelum semua peranti digantikan dengan port pengecasan universal, USB-C. Laporan baharu turut membawa butiran mengenai paparan siri iPhone 15 yang mengatakan ia mungkin hadir dalam saiz paparan yang sama seperti siri iPhone 14.

  Ad

  Siri iPhone 14 dikatakan mempunyai iPhone 14 dan 14 Max dengan saiz paparan 6.1 inci iPhone 14 Pro dan Pro Max akan membawa paparan bersaiz 6.7 inci. Siri iPhone 15 mungkin membawa susunan varian yang sama seperti siri iPhone 14. 

  iPhone 14 dan 14 Max mungkin membawa reka bentuk takuk standard manakala Pro dan Pro Max akan menggantikan takuk (notch) dan potongan berbentuk pil sambil mengekalkan ciri Face ID. Siri iPhone 15 pula mungkin membawa reka bentuk takuk (notch) berbentuk pil bagi keseluruhan barisan. 

  Keluaran iPhone tahun ini sudahpun membawakan kadar penyegaran yang tinggi yang dipanggil paparan “ProMotion”. Kami mengandaikan bahawa iPhone akan datang akan membawa reka bentuk varian Pro dengan beberapa peningkatan. 

  Ad

  Menurut khabar angin, Apple sedang membangunkan penambahbaikan di bawah paparan untuk pengimbas Face ID. Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan nantikan berita seterusnya bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia. 

  Sumber: Gizchina

   

  Artikel Terkini

  Ambank lancarkan Apple Pay secara tidak sengaja, kini dialih keluar daripada laman web

  Pada minggu lepas, pengguna melihat promosi Apple Pay akan dilancarkan tidak lama lagi di platform Shopee dan Maxis. Ambank pernah mendedahkan sedikit...

  Ulasan ZTE Blade V40 Vita – Telefon bajet dengan rekaan menarik

  ZTE Malaysia telah melancarkan telefon pintar kelas permulaan ZTE Blade V40 Vita pada bulan Mei lalu dan ia menawarkan beberapa spesifikasi ringkas...

  Jualan OPPO O-Fans Day: Diskaun sehingga 57%, hadiah percuma dan banyak lagi pada 12...

  OPPO Malaysia telah mengumumkan OPPO O-Fans Day di mana peminat di Malaysia boleh mendapatkan tawaran dan ganjaran eksklusif dengan pembelian pada 12 Ogos 2022...

  Instagram akan lancarkan gambar tinggi 9:16 seawal 15 Ogos

  Nampaknya, Instagram yang terkenal sebagai platform yang sangat gemar digunakan golongan belia kini membangunkan kandungan skrin penuh untuk bersaing dengan TikTok. Kali...

  Reka bentuk dan spesifikasi penuh Samsung Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip...

  Pada 10 Ogos nanti, Samsung akan mengadakan acara Galaxy Unpacked sambil menunjukkan beberapa peranti termasuk Samsung Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4. 

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X