More

  Siri Samsung Galaxy Watch5 dan Galaxy Buds2 Pro dilancar, bermula RM899

  Selain daripada pelancaran dua buah telefon pintar yang boleh lipat iaitu Samsung Galaxy Z Fold4 5G dan Flip4 5G, Samsung juga tidak ketinggalan mengemaskini barisan peranti boleh pakainya seperti siri Galaxy Watch5 dan Galaxy Buds2 Pro. Masing-masing dilengkapkan dengan perkakasan dan sistem operasi terkini bagi membantu memudahkan pengguna dalam ekosistem Samsung.

  Samsung Galaxy Watch5

  Siri Samsung Galaxy Watch5 terdiri daripada Galaxy Watch5 dan Galaxy Watch5 Pro. Galaxy Watch5 boleh digunakan untuk program memantau kesihatan dan meningkatkan tahap kecergasan dengan senaman yang boleh dikesan menggunakan jam tangan pintar ini.

  Ad

  Selain itu, terdapat juga sensor Advanced Samsung BioActive untuk senaman pernafasan, kurangkan tekanan, capai analisis tabiat tidur terbaik, pemantauan tidur, komposisi badan dan pemantauan pemulihan badan dalam masa nyata.

  Bateri berkapasiti 590mAh yang dilengkapi dalam siri Samsung Galaxy Watch 5 tahan lebih lama, lebih besar dan sokong pengecasan pantas. Semestinya ia lebih baik daripada model yang dilancarkan pada tahun lepas. Reka bentuk badannya menggunakan kristal nilam dan titanium serta hadir dengan tali jam tangan khas.

  Selain itu, ciri yang terdapat pada jam tangan pintar ini adalah seperti laluan latihan, navigasi peta bagi membantu pemakainya mencari jalan apabila sesat. Galaxy Watch5 akan dijual pada harga bermula RM1,099, manakala Galaxy Watch5 Pro pula akan dijual pada harga bermula RM1,899.

  Ad

  Samsung Galaxy Buds2 Pro

  Samsung Galaxy Buds2 Pro pula menampilkan reka bentuk yang premium jika hendak dibandingkan dengan sebelum ini. Ia hadir dengan teknologi suara Ultimate 24bit Hi-Fi, pembatalan hingar aktif terkini di mana pengguna boleh bercakap untuk menjawab panggilan tanpa menanggalkan fon wayarles ini dari telinga.

  Ia secara automatik akan memperlahankan muzik dan mengaktifkan mod persekitaran (ambient). Seterusnya, ia mempunyai rekaan aerodinamik untuk membantu pemakainya tidak berasa janggal apabila berlari laju. Hal ini kerana angin yang terhalang pada kawasan telinga akan menghasilkan bunyi yang sering mengganggu pengguna fon telinga wayarles.

  Ciri sambungan yang terdapat pada peranti Buds2 Pro ini sangat mengagumkan kerana anda boleh menyambungkannya secara serentak pada peranti telefon pintar, tablet, jam tangan pintar dan komputer. Ia akan dijual di Malaysia dengan harga RM899.

  Layari laman web Samsung Malaysia untuk maklumat lanjut mengenai dua peranti baharu ini. Khas buat para pembaca TechNave, anda boleh gunakan kod promosi TNGZF4VIP sewaktu pembayaran dan anda boleh dapatkan pengecas 15W PD Adapter (bernilai RM59) secara percuma. Promosi ini akan berlangsung sehingga 1 September 2022 dan tertakluk kepada stok.

  Adakah anda berminat dengan mana-mana peranti yang Samsung baru sahaja lancarkan ini? Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan nantikan berita seterusnya bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia. 

   

  Artikel Terkini

  Video Instagram Stories kini tidak lagi dihadkan kepada 15 saat sahaja

  Buat para penggemar video pendek Instagram Stories, mereka kini boleh memuat naik video dengan tempoh yang lebih panjang ke dalam platform tersebut.

  Xiaomi Civi 2 bakal dilancar pada 27 September 2022, dilengkapi SD 7 Gen 1...

  Xiaomi telah mengesahkan bahawa mereka bakal melancarkan telefon pintar kelas pertengahan Xiaomi Civi 2 pada hari Selasa, 27 September 2022 di China....

  TikTok lancarkan ciri baharu, terdapat butang tidak suka pada komen

  TikTok telah mengumumkan sebelum ini bahawa terdapat ciri baharu akan datang ke platform yang telah diuji sejak awal tahun ini. Dilancarkan secara...

  Menteri Kesihatan umum semua hospital kerajaan bakal sediakan Wi-Fi percuma

  Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin semalam mengumumkan bahawa kerajaan akan menyediakan Wi-Fi percuma untuk pelawat dan pesakit di semua hospital kerajaan di Malaysia....

  Gedung Pengalaman Premium DJI terbesar di ASEAN dibuka di Sunway Pyramid

  DJI, syarikat global dalam pembangunan dan pembuatan dron awam dan teknologi kamera kreatif untuk kegunaan peribadi, secara rasmi telah melancarkan Gedung Pengalaman...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X