fbpx
More

  Sony lancarkan ULT POWER SOUND: Siri produk audio baharu untuk pembesar suara dan fon telinga

  Pada hari ini, Sony melancarkan siri produk audio baharu iaitu Sony ULT POWER SOUND Series yang dikhaskan untuk pencinta muzik. Sony menyifatkan audio daripada siri produk ini sebagai sangat dalam (deep bass sound) dan boleh menghasilkan pengalaman seperti berada dalam konsert.

  Setiap produk dalam siri ini mempunyai butang ULT yang menyediakan kualiti audio tersendiri dan membenarkan pengguna memilih di antara dua mod bunyi ULT1 atau ULT2. Dalam mempromosi produk ini, Sony telah bekerjasama dengan artis Mexico, Peso Pluma, untuk menghasilkan muzik berkualiti tinggi buat para peminat.

  Siri ULT POWER SOUND terdiri daripada pembesar suara ULT TOWER 10, pembesar suara wayarles ULT FILED 7 dan ULT FILED 1 serta fon kepala ULT WEAR.

  ULT TOWER 10 merupakan sebuah pembesar suara yang boleh hasilkan audio frekuensi rendah (low-end frequencies) untuk kualiti bass yang padu. Pengguna boleh tekan butang ULT untuk pilih ULT1 bagi meningkatkan deep bass boost dan bunyi frekuensi rendah, atau ULT2 untuk bass yang berkuasa.

  Sony ULT Tower 10

  Pembesar suara ini boleh menjana audio ke semua arah dan mempunyai lampu 360° Party Light yang menyala mengikut rentak lagu. Ia juga boleh dihubungkan dengan mikrofon untuk karaoke, gitar elektrik untuk persembahan muzik atau televisyen untuk meningkatkan kualiti audio daripada filem dan video.

  Jika anda mempunyai pembesar suara tambahan, ULT TOWER 10 boleh dihubungkan dengan lebih 100 pembesar suara melalui Party Connect untuk menghasilkan pengalaman audio yang seragam.

  ULT FIELD 7 pula menawarkan fungsi yang hampir sama dengan ULT TOWER 10, namun dalam reka bentuk yang wayarles serta mempunyari rating kalis air dan debu IP67. Baterinya boleh bertahan sehingga 30 jam, manakala pengecasan selama 10 minit sahaja boleh memainkan muzik sehingga tiga jam.

  Sony ULT FIELD 7
  Sony ULT FIELD 7
  Sony ULT FIELD 1
  Sony ULT FIELD 1

  ULT FIELD 1 pula adalah pembesar suara wayarles yang lebih kecil, dengan bateri yang boleh bertahan selama 12 jam. Ia turut mempunyai rating kalis air dan debu IP67 supaya ia boleh digunakan di luar. Ia ditawarkan dalam pilihan warna hitam, putih, kelabu dan oren.

  Sementara itu, ULT WEAR adalah fon kepala wayarles yang mempunyai teknologi pembatalan hingar (noise cancelling) mirip siri Sony 1000X. Dengan cip Integrated Processor V1, ia boleh membatalkan hingar di sekeliling dengan sangat efektif.

  Ia mempunyai kusyen yang selesa untuk dipakai di sekeliling telinga dan boleh dilipat supaya ia lebih mudah disimpan. Ia boleh dihubungkan dengan dua peranti serentak, manakala baterinya boleh bertahan sehingga 50 jam. Pengecasan selama tiga minit sahaja sudah cukup untuk penggunaan selama 90 minit.

  Sony ULT WEAR

  ULT WEAR akan dijual di Malaysia bermula bulan April, manakala produk ULT lain akan dijual di Malaysia bermula bulan Jun. Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengannya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

  Sumber: Sony

   

  Artikel Terkini

  Nothing Phone (2a) akan dilancar dalam warna baharu, mungkin merah dan kuning

  Nothing Phone (2a) telah dilancar pada bulan Mac lalu sebagai telefon pintar kelas pertengahan pertama oleh Nothing dan ia ditawarkan dalam warna...

  Fahmi Fadzil umumkan WhatsApp AI Chatbot untuk kekang penyebaran berita palsu

  Menteri Komunikasi YB Fahmi Fadzil telah mengumumkan sebuah chatbot yang dikuasakan dengan teknologi kecerdasan buatan (AI) dalam platform permesejan WhatsApp bagi membendung...

  Liputan 5G di Malaysia kini cecah 85 peratus

  Ketua Setiausaha Kementerian Digital, Datuk Rodzi Md Saad, menyatakan capaian rangkaian 5G di Malaysia kini mencapai 85 peratus, sealiran dengan matlamat kerajaan...

  CelcomDigi tawarkan internet 1TB pada harga RM15 dan banyak lagi promosi sempena Hari Gaji...

  Sekali lagi, CelcomDigi menganjurkan promosi akhir bulan Hari Gaji Specials yang menawarkan pelbagai pelan telekomunikasi dan telefon pintar pada harga yang lebih...

  AEON Bank dilancar sebagai bank digital patuh syariah pertama di Malaysia

  Pada hari ini, AEON Bank (M) Berhad telah dilancar sebagai bank digital patuh syariah pertama di Malaysia yang menawarkan pelbagai perkhidmatan perbankan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X