fbpx
More

  Sony WF-1000XM4 diumum di Malaysia: Fon telinga wayarles TWS premium berharga RM1,099

  Sony Malaysia hari ini telah mengumumkan fon telinga wayarles terbaru iaitu WF-1000XM4 yang menampilkan pelbagai ciri-ciri premium termasuklah teknologi pembatalan hingar (noise cancellation) yang diperbaharui, Adaptive Sound Control dan Quick Attention mode.

  WF-1000XM4 dilengkapi cipset Integrated Processor V1 oleh Sony yang meningkatkan kualiti pembatalan hingar, dengan saiz pemacu (driver) 6mm, saiz magnet yang lebih besar sebanyak 20% berbanding generasi sebelumnya serta dua sensor mikrofon yang digunakan untuk mengesan hingar dan membatalkannya.

  Ad

  Magnet dan dipahragm yang lebih besar memberikan prestasi yang lebih tinggi dalam frekuensi rendah serta membatalkan hingar dengan menjana signal pembatalan (cancellation signal) dalam jurang frekuensi rendah.

  WF-1000XM4 menyokong teknologi High-Resolution Audio Wireless dengan codec LDAC, Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) Extreme, Edge-AI dan 360 Reality Audio. Ia turut mempunyai rating kalis air IPX4 supaya anda boleh menggunakannya dalam pelbagai jenis cuaca.

  Ia turut dilengkapi fungsi Speak-to-Chat di mana fon telinga ini akan merendahkan kelantangan audio secara automatik apabila pengguna mula bercakap dengan orang lain. Sebaik sahaja percakapan tamat, audio dalam fon telinga akan dikuatkan semula.

  Ad

  Selain itu, Adaptive Soud Control pula mengesan aktiviti yang sedang dilakukan oleh pengguna seperti berjalan kaki, menunggu atau melancong, kemudian melaraskan tetapan bunyi secara automatik untuk menghasilkan bunyi terbaik dalam situasi berkenaan.

  Sony mengatakan bateri dalam fon telinga wayarles ini boleh bertahan sehingga lapan jam, kemudian dengan tambahan 16 jam daripada bateri dalam bekasnya. Untuk pengecasan pula, pengecasan selama lima minit menghasilkan penggunaan selama 60 minit dan ia juga menyokong pengecasan wayarles Qi.

  WF-1000XM4 akan dijual dalam Malaysia bermula pertengahan bulan Julai 2021 pada harga RM1,099. Pra-tempahan telah dibuka sehingga 15 Julai di Sony Store, Sony Store Online dan pengedar sah. Setiap pra-tempahan akan menerima pad pengecasan wayarles Qi bernilai RM339 secara percuma.

  Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengan fon telinga ini dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   
   

  Artikel Terkini

  Gambaran Xiaomi Mi 12 muncul dalam talian, dilengkapi kamera bawah skrin

  Terbaru, sebuah gambaran untuk peranti kelas andalan generasi baru Xiaomi Mi 12 telah muncul di dalam talian. Mi 12 dijangka akan dilancarkan...

  Fon kepala Razer Opus X dilancar: Dilengkapi ciri ANC, pemacu 40mm, harga serendah ~RM407

  Semalam, Razer telah mengumumkan kehadiran fon telinga wayarles terbaru mereka iaitu Razer Opus X. Yang menarik, peranti ini hadir dengan ciri pembatalan...

  Reka bentuk iPad mini baru muncul dalam talian, seakan iPad Air 2020

  iPad mini dilihat sebagai sebuah peranti yang lapuk jika dibandingkan dengan iPad Air dan iPad Pro baru. Sehingga kini, terdapat banyak sumber...

  Spesifikasi penuh HONOR 50, HONOR 50 Pro dan HONOR 50 SE tertiris sebelum pelancaran

  Pada 16 Jun minggu hadapan, HONOR akan memperkenalkan telefon pintar siri HONOR 50, siri premium yang pertama dari mereka setelah berpisah dari...

  realme X9 Pro muncul di pensijilan TENAA, dilengkapi kamera 50MP dan cipset SD 870

  Terbaru, sebuah telefon pintar jenama realme telah muncul di pensijilan TENAA. Telefon pintar tersebut hadir dengan nombor RMX3366 dan spesifikasi penuhnya telah...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured