fbpx
More

  Sony WF-1000XM5 rasmi di Malaysia dengan harga RM1,399 – peluang memenangi kamera Sony ZV-1F

  SONY Malaysia secara rasmi telah melancarkan fon telinga wayarles generasi baharu iaitu WF-1000XM5. Peranti ini telah dinaik taraf sepenuhnya berdasarkan WF-1000XM4 daripada segi kualiti bunyi, pengurangan hingar, kesan panggilan atau keselesaan memakai.

  WF-1000XM5 menggunakan unit dinamik baharu iaitu Dynamic Driver X dengan diameter 8.4mm dan reka bentuk bingkai baharu yang boleh memberikan vokal yang lebih halus serta bass yang lebih dalam sambil mengurangkan herotan.

  Selain itu, WF-1000XM5 turut dilengkapi pemproses pengurangan hingar HD baharu QN2e dan pemproses bersepadu V2. Ia juga menyokong audio spatial dan aplikasi yang serasi boleh memanfaatkan penjejakan kepala bersepadu untuk bunyi stereo yang lebih realistik.

  Setiap set kepala WF-1000XM5 dilengkapi dengan tiga mikrofon dan dua pemproses. Terdapat penambahan sensor penrgerakan tulang dan mikrofon hadapan yang lebih baik untuk pengecaman suara. 

  Algoritma pembatalan hingar berasaskan AI boleh menyerlahkan suara pengguna dalam persekitaran yang bising dan fon telinga juga direka untuk mengurangkan hingar angin. WF-1000XM5 juga telah menyaksikan peningkatan besar daripada segi keselesaan pemakaian. 

  Selain itu, XM5 adalah 25% lebih kecil dan 20% lebih ringan daripada pendahulunya. Daripada segi hayat bateri, WF-1000XM5 boleh memberikan 8 jam masa main balik dan kotak pengecasan menambah 24 jam masa main balik. Kotak pengecasan menyokong fungsi pengecasan wayarles QC dan ia boleh bertahan 1 jam dengan pengecasan 3 minit. 

  Versi Bluetooth ialah 5.3 dan menyokong sambungan berbilang titik antara dua peranti. WF-1000XM5 mempunyai penarafan kalis air IPX4 dan diperbuat daripada bahan kitar semula di beberapa bahagian. Harga rasmi WF-1000XM5 ialah RM1,399. Setiap pembeli yang mendaftarkan jaminan akan berpeluang memenangi kamera SONY ZV-1F bernilai RM2,599.

  50 pengguna pertama diskaun awal akan menerima kotak hadiah edisi terhad iaitu set manicure dan pemegang pasport. Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini. 

   

  Artikel Terkini

  Tempahan HUAWEI MatePad 11.5 PaperMatte Edition Malaysia dibuka, harga bermula RM1,999

  HUAWEI Malaysia mengumumkan bahawa HUAWEI MatePad 11.5 PaperMatte Edition baharu telah tiba dalam pasaran Malaysia dengan harga RM1,999. Peranti ini akan tersedia...

  HUAWEI Pocket 2 dilancar, telefon lipat pertama dengan 4 kamera bermula ~RM4,977

  HUAWEI hari ini telah melancarkan telefon lipat baharu HUAWEI Pocket 2 di China. Ia dilengkapi dengan kamera quad XMAGE fokus penuh, menyokong...

  Xiaomi 14 Ultra rasmi dengan SD 8 Gen 3, skrin OLED 2K 6.73″ dan...

  Xiaomi akhirnya mengumumkan telefon andalan yang paling ditunggu-tunggu iaitu Xiaomi 14 Ultra yang dilancarkan secara rasmi bersama Pad 6S Pro. Xiaomi 14...

  Xiaomi Pad 6S Pro dilancar: SD 8 Gen 2, skrin 144Hz dan pengecasan 120W...

  Selain Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi turut mengeluarkan Xiaomi Pad 6S Pro. Xiaomi Pad 6S Pro menggunakan badan logam dan meneruskan reka bentuk...

  BYD Seal dilancar di Malaysia: Model EV berteknologi tinggi bermula RM179,800

  Sime Darby Motors dan BYD telah membuat sejarah dalam industri kenderaan elektrik (EV) Malaysia dengan pelancaran rasmi BYD SEAL, sebuah model sedan...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X