More

  Telefon dengan cipset MediaTek Dimensity 9000 mungkin lebih mahal berbanding Dimensity 1200

  Cipset telefon pintar yang dihasilkan oleh syarikat semikonduktor dari Taiwan, MediaTek, sering kali dikaitkan dengan telefon yang lebih murah berbanding jenama-jenama pesaing. Walau bagaimanapun, perkara itu mungkin akan berubah dengan cipset andalan seterusnya, MediaTek Dimensity 9000.

  Menurut pengkhabar berita teknologi Digital Chat Station, kos Dimensity 9000 mungkin adalah dua kali ganda lebih mahal berbanding Dimensity 1200. Ini bermakna cipset tersebut boleh dijangka terdapat dalam kategori telefon tercanggih dan akan dijual dengan harga pelancaran yang lebih tinggi berbanding harga pelancaran untuk telefon Dimensity 1200.

  Ad

  Sungguh pun begitu, beliau turut melaporkan bahawa cipset Snapdragon 8 Gen1 akan menjadi lebih mahal berbanding Dimensity 9000. Telefon pertama yang akan dilengkapi cipset Dimensity 9000 serta Dimensity 7000 dijangka akan diperkenalkan pada suku pertama 2022.

  Sebelum ini, Dimensity 9000 telah pun dilancar sebagai cipset tercanggih daripada MediaTek setakat ini dan merupakan cipset telefon pertama yang dibina dengan proses 4nm.

  Kongsi pendapat anda tentang berita ini di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

  Ad
   

  Artikel Terkini

  HUAWEI MatePad Pro 11 – Apa yang best kali ni?

  HUAWEI Malaysia dah lancarkan tablet HUAWEI MatePad Pro 11 di Malaysia, jadi jom tengok apa yang baru dan menarik pada tablet flagship...

  Berdasarkan laporan Opensignal, Kuala Lumpur miliki kelajuan muat naik 5G terpantas di dunia

  Menurut laporan terbaru yang dikeluarkan hari ini oleh Syarikat Analisis Perkhidmatan Rangkaian Mudah Alih Opensignal, Kuala Lumpur, Malaysia memiliki muat naik rangkaian...

  Amazfit GTS 4 Mini dilancar di Malaysia: 120+ mod sukan, GPS dan sokong Amazon...

  Amazfit telah mengumumkan keluaran jam tangan pintar mampu milik terbaharunya untuk pasaran Malaysia iaitu Amazfit GTS 4 Mini. Menampilkan bingkai yang ringan...

  Siri vivo V25 akan dilancar di Malaysia pada 29 Ogos 2022

  vivo Malaysia bakal melancarkan telefon pintar kelas pertengahan vivo V25 pada hari Isnin, 29 Ogos 2022 jam 2:30 petang.

  Aplikasi Signal digodam, 1,900 nombor telefon pengguna terdedah

  Nombor telefon hampir 1,900 pengguna Signal telah terdedah dalam penggodaman yang dialami syarikat komunikasi awan Twilio. Twilio menyediakan perkhidmatan pengesahan nombor telefon...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X