fbpx
More

  Twitter mungkin hadapi muflis kerana eksekutif tertinggi letak jawatan

  Twitter mungkin hadapi muflis kerana beberapa eksekutif tertinggi telah meletak jawatan. Editor Urusan Platformer, Zoë Schiffer mengatakan bahawa Elon Musk mengadakan mesyuarat semua pihak di mana beliau memberitahu pekerja bahawa muflis mungkin akan berlaku.

  Schiffer juga menyatakan bahawa pekerja diberitahu tentang mesyuarat itu hanya sejam sebelum itu dan Musk muncul lewat 15 minit. Beliau memberitahu pekerja bahawa jika mereka boleh secara fizikal ke pejabat dan tidak muncul maka peletakan jawatan diterima. 

  Ad

  Nampaknya, Musk akan menerima beberapa peletakan jawatan. Seperti yang dinyatakan oleh Kurt Wagner dari Bloomberg bahawa kedua-dua Yoel Roth, Ketua Amanah dan Keselamatan Twitter dan Robin Wheeler, Ketua Jualan Twitter dilaporkan meletak jawatan.

  Hanya beberapa jam sebelum itu, tiga eksekutif tertinggi lain iaitu CISO Lea Kissner, Ketua Pegawai Privasi, Damien Kieran dan Ketua Pegawai Pematuhan, Marianne Fogarty juga meninggalkan syarikat itu. 

  Ini sudah tentu selepas idea bernas untuk melancarkan lencana “Rasmi” untuk pengguna Twitter yang disahkan. Pada asasnya tanda semak untuk tanda semak. Yang berlangsung selama beberapa jam. Isu terbesar dengan Twitter sekarang, mungkin hanya potensinya untuk terbakar.

  Ad

  Menurut Schiffer, salah seorang kakitangan undang-undang kanan Twitter menghantar mesej Slack dalaman kepada pekerja yang menyatakan bahawa Musk meletakkan syarikat itu pada risiko yang besar.

  Ini semua di atas Twitter yang berpotensi menghadapi denda berbilion daripada FTC. Yang boleh menjadi sebab mengapa Musk menyebut kebankrapan sebagai realiti yang berpotensi. Sebelum ini, Musk telah menyingkirkan pasukan komunikasi dan memberhentikan ribuan kakitangan Twitter yang lain.

  Kongsi pendapat anda di Facebook kami dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini. 

  Sumber: Android Headlines

   

  Artikel Terkini

  Siri Samsung Galaxy S23 akan dilengkapi aplikasi Adobe Lightroom untuk penyuntingan gambar

  Selepas melancarkan siri telefon pintar andalan Samsung Galaxy S23 pada hari ini, syarikat perisian kreatif Adobe mengumumkan bahawa semua telefon dalam siri...

  realme 10 Pro 5G edisi Coca-Cola akan dilancar pada 10 Februari ini

  Kini, realme telah mengesahkan realme 10 Pro 5G edisi Coca-Cola dan mengumumkan bahawa peranti  itu akan dilancarkan di India pada 10 Februari 2023, 12.30...

  Facebook kini capai 2 bilion pengguna aktif setiap hari

  Hampir 20 tahun penubuhannya, Facebook masih berkembang sehingga hari ini. Rangkaian sosial kini mempunyai 2 bilion pengguna aktif setiap hari seperti yang...

  CelcomDigi tawarkan pra-tempah untuk siri Samsung Galaxy S23 sehingga 23 Februari ini

  Nampaknya peminat Samsung Malaysia tidak perlu menunggu lama untuk siri Samsung Galaxy S23 kerana CelcomDigi baru sahaja mengumumkan pra-tempah melalui pelan Celcom...

  Jualan Hari Valentine HONOR tawarkan rebat RM200 dan hadiah percuma hingga 28 Februari ini

  Hari kekasih semakin mendekat iaitu pada 14 Februari 2023 untuk meraikan simbol kasih saying. Dengan ini, HONOR menawarkan rebat segera RM200 bagi...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X