fbpx
More

  Acer Nitro 5 dilancar di Malaysia: Komputer riba “gaming” Intel Core-H 11th Gen bermula RM4,799

  Acer Malaysia hari ini telah melancarkan komputer riba gaming terbaru iaitu Acer Nitro 5 yang dilengkapi pemproses 11th Gen Intel® Core™ H-series dan unit pemproses grafik (GPU) NVIDIA GeForce RTX 3060. Edisi ini adalah berbeza dengan Nitro 5 yang telah dilancar pada bulan April, di mana varian itu dilengkapi pemproses AMD Ryzen.

  Selain pemproses dan GPU yang berkuasa tinggi, Nitro 5 turut dilengkapi RAM DDR4 sehingga 16GB dan storan PCIe NVMe SSD 512GB bagi menyediakan prestasi pantas untuk pelbagai game terkini. Pengguna juga boleh menambah RAM sehingga 32GB dan menggunakan ruang M.2 dalam komputer untuk tambahan storan SATA 2.5 inci.

  Ad

  Daripada segi paparan, Nitro 5 dilengkapi skrin IPS Full HD berukuran 15.6 inci dengan kadar segar semula 144Hz dan gamut warna NTSC 72%. Untuk hubungan internet yang kukuh, ia turut menyokong hubungan Wi-Fi 6 dan mempunyai port Ethernet (RI-45) yang menyokong Killer Ethernet E2600.

  Komputer ini dilengkapi perisian khas NitroSense yang membenarkan pengguna untuk meneliti suhu dalaman, prestasi muatan (loading), melaras kelajuan kipas dalaman serta mengubah corak pencahayaan RGB pada papan kekunci. Berikut adalah senarai harga untuk Nitro 5:

  • Acer Nitro 5 dengan Intel® Core™ i5-11400H dan RAM 8GB: RM4,799, dijual bermula akhir bulan Julai
  • Acer Nitro 5 dengan Intel® Core™ i7-11800H dan RAM 16GB: RM5,699, dijual bermula 5 Julai. Percuma Acer Gateway FAE-i5 pro Wireless Earphones (bernilai RM239) jika dibeli sebelum 9 Julai.

  Jika anda lebih berminat untuk mendapatkan Nitro 5 yang dilengkapi cipset AMD, pastikan anda baca ulasan kami terlebih dahulu di mana ia telah menghasilkan prestasi yang sangat bagus.

  Ad

  Layari laman web Acer Malaysia atau laman rasmi Acer Malaysia di Shopee dan Lazada untuk maklumat lanjut tentang komputer ini. Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengannya dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   
   

  Artikel Terkini

  DHL Malaysia menaikkan kadar harga 4.9% pada Januari 2022

  DHL Express Malaysia akan menaikkan harga dengan kadar purata 4.9%, sementara bayaran tambahan untuk barangan yang berlebihan menjadi RM410 setiap satu  dan palet yang...

  Lin Min-Chen kini dilantik sebagai duta MSI Malaysia, tampilkan MSI Creator Z16

  Li Min-Chen, pelakon Malaysia yang kreatif dan terkenal dalam industri hiburan kini merupakan Duta Jenama Malaysia untuk pelancaran MSI Creator Z16.

  Apple AirPods 3 dan MacBook bakal dilancarkan tidak lama lagi

  Pada hari rasmi pelancaran produk Apple, syarikat terkemuka pengeluar peranti pintar itu telah melancarkan beberapa produknya iaitu siri iPhone 13, siri 7...

  Nokia anjurkan acara pelancaran pada 6 Oktober, mungkin perkenalkan tablet dan Nokia G50

  HMD Global telah mengesahkan bahawa mereka akan melancarkan sebuah acara pelancaran untuk jenama Nokia pada hari Rabu, 6 Oktober 2021 dan telah...

  realme GT Neo2: Mungkin berharga ~RM1,747 untuk RAM 8GB

  Sebelum perasmian realme GT Neo2 pada 22 September ini, realme telah mendedahkan beberapa spesifikasi utama dan reka bentuknya.  realme...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured