fbpx
More

  CMF Nothing Buds dan Neckband Pro dilancar di Malaysia, fon telinga wayarles bermula RM189

  Selepas melancarkannya untuk pasaran antarabangsa pada bulan Mac lalu, kini dua model fon telinga wayarles CMF by Nothing Buds dan CMF by Nothing Neckband Pro telah dilancar untuk pasaran Malaysia. Jika anda tidak tahu, CMF adalah sebuah jenama bawah naungan Nothing yang menawarkan pelbagai aksesori digital pada harga mampu milik.

  Berikut adalah maklumat lanjut mengenai kedua-dua produk

  CMF Buds

  Fon telinga wayarles ini menawarkan pembatalan hingar aktif (active noise cancellation) dengan kedalaman sehingga 42 dB dan bandwidth sehingga 2,900Hz bagi membenarkan anda mendengar muzik atau audio dengan lebih jelas. Ia juga menawarkan Transparency Mode bagi membenarkan pengguna untuk mendengar persekitaran mereka dengan lebih jelas dalam situasi tertentu.

  Ia dilengkapi pemacu Bio-fibre Driver 12.4mm, Ultra Bass Technology 2.0 dan Dirac Opteo untuk menghasilkan kualiti audio yang tinggi. Pengguna boleh pilih antara lima tetapan equaliser yang popular untuk pengalaman audio yang lebih unik dalam genre muzik berbeza.

  Sewaktu membuat panggilan telefon, ia mempunyai empat mikrofon dengan Clear Voice Technology dan algoritma pengurangan bunyi angin untuk kualiti audio yang lebih jelas.

  Baterinya boleh bertahan sehingga lapan jam jika bergantung pada fon telinga sahaja atau sehingga 35.5 jam jika digunakan bersama bekas pengecas. Pengecasan selama 10 minit sahaja sudah cukup untuk penggunaan selama 6.5 jam.

  CMF Buds akan dijual bermula 4 April 2024 dan boleh dibeli dari pengedar sah Nothing, Lazada atau Shopee pada harga RM199.

  CMF Neckband Pro

  Fon telinga ini mempunyai tali pengikat di antara kedua-dua belah dan turut menampilkan Environment Adaptive ANC yang boleh melaraskan tahap pembatalan hingar secara automatik, bergantung kepada situasi persekitaran. Ia mempunyai tiga tahap pembatalan hingar dan boleh membatalkan bunyi sehingga 50 dB.

  Ia mempunyai rating kalis air IP55 supaya ia boleh digunakan di luar bangunan dan sewaktu anda bersenam. Ia turut mempunyai butang 3-in-1 Smart Dial yang memudahkan pelarasan volume, main/jeda, pilih lagu seterusnya atau pilih tahap pembatalan hingar.

  Fon telinga ini mempunyai pemacu diaphragm 13.6mm dengan back chamber 0.27cc dan Ultra Bass Technology 2.0 untuk menghasilkan bass yang lebih jelas. Ia juga boleh dihubungkan dengan aplikasi Nothing X untuk kawalan yang lebih teliti.

  Baterinya berkapasiti 220mAh yang boleh bertahan sehingga 37 jam. Pengecasan selama 10 minit sahaja sudah cukup untuk digunakan selama 18 jam jika ANC dimatikan.

  CMF Neckband Pro akan dijual bermula 4 April 2024 dan boleh dibeli dari pengedar sah Nothing, Lazada atau Shopee pada harga RM189.

  Beritahu kami di Facebook jika anda berminat dengan mana-mana produk di atas dan teruskan bersama Rakan Teknologi Utama Malaysia untuk berita teknologi terkini.

   

  Artikel Terkini

  WhatsApp Web akan bawa kemas kini dengan bar sisi baharu

  WhatsApp sentiasa menyegarkan antara mukanya untuk melibatkan pengguna dengan kemas kini terkini memfokuskan pada meningkatkan perkongsian media dan navigasi. WhatsApp Web sedang...

  Pembayaran parkir tanpa tunai Dakan dilaksanakan di Seremban dan Nilai mulai 2 Mei ini

  Bermula 2 Mei ini, Majlis Bandaraya Seremban akan melaksanakan caj parkir tanpa tunai di pelbagai kawasan di bawah bidang kuasanya di Nilai...

  Siri realme P1 Pro 5G dilancar: AMOLED 120Hz, bateri 5,000mAh, cas pantas 45W bermula...

  realme telah memperkenalkan siri telefon pintar kelas pertengahannya yang terbaru di India iaitu siri realme P. Dua produk pertama dalam siri ini...

  Adakah anda masih boleh gunakan telefon atau peranti dengan versi Android lama? Ini yang...

  Pada waktu ini, kebanyakan jenama telefon pintar dengan sistem operasi Android menjanjikan tempoh kemas kini utama (major updates) selama sekurang-kurangnya dua tahun...

  X bakal kenakan ‘yuran kecil’ kepada pengguna baru untuk siarkan kandungan

  Platform media sosial X, sebelum ini dikenali sebagai Twitter, akan memperkenalkan yuran kecil untuk pengguna baharu, meliputi aktiviti seperti menyiarkan kandungan, menyukai,...

  Artikel Berkaitan

  Ulasan / Featured

  X